Natt til 17. mai:

Stanset fest med rundt 400 personer

Flere politidistrikter melder om festing og større ansamlinger natt til 17. mai. I Innlandet måtte politiet stanse en fest med rundt 400 personer på en «stappfull» bensinstasjon, mens i Kirkenes brant et russetelt til grunnen.

STAPPFULLT: Det meldes om flere ansamlinger av russ og ungdom natt til 17. mai. I Gjøvik sentrum var en bensinstasjon stappfull, ifølge politiet. Foto: Google maps / Dagbladet
STAPPFULLT: Det meldes om flere ansamlinger av russ og ungdom natt til 17. mai. I Gjøvik sentrum var en bensinstasjon stappfull, ifølge politiet. Foto: Google maps / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Ordensforstyrrelser, noen slagsmål, samt smittevernmessige utfordringer. Festen løst opp, og mange sendt vekk fra stedet, skrev Innlandet politidistrikt på Twitter i 01.00-tida.

De måtte rykke ut til en bensinstasjon ved Mjøsstranda i Gjøvik sentrum der flere russ og ungdom hadde samlet seg.

- Det var litt for mye folk på et litt for lite sted. Bensinstasjonen var stappfull, så vi ble nødt til å nøste opp litt, sier operasjonsleder Haagen Løvseth til Dagbladet.

Løvseth sier at det er mye festaktivitet i distriktet natt til 17. mai, men at de fleste russ og ungdom etterkommer politiets oppfordringer.

- Det er ikke stille ute, nei, men det går greit for seg, sier han.

Rundt 100 samlet i Møre og Romsdal

Innlandet politidistrikt er ikke alene om å få inn meldinger om festing i forkant av nasjonaldagen.

Politiet i Møre og Romsdal stanset like over midnatt en fest med opptil 100 personer på Geileberget i Ålesund, grunnet mye støy.

- Politiet er på stedet og avslutter festen, skrev de på Twitter.

Også i Søgne i Kristiansand har det blitt meldt om større ansamlinger, opplyser Agder politidistrikt:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer