Natt til 17. mai:

Stanset fest med rundt 400 personer

Flere politidistrikter melder om festing og større ansamlinger natt til 17. mai. I Innlandet måtte politiet stanse en fest med rundt 400 personer på en «stappfull» bensinstasjon, mens i Kirkenes brant et russetelt til grunnen.

STAPPFULLT: Det meldes om flere ansamlinger av russ og ungdom natt til 17. mai. I Gjøvik sentrum var en bensinstasjon stappfull, ifølge politiet. Foto: Google maps / Dagbladet
STAPPFULLT: Det meldes om flere ansamlinger av russ og ungdom natt til 17. mai. I Gjøvik sentrum var en bensinstasjon stappfull, ifølge politiet. Foto: Google maps / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Ordensforstyrrelser, noen slagsmål, samt smittevernmessige utfordringer. Festen løst opp, og mange sendt vekk fra stedet, skrev Innlandet politidistrikt på Twitter i 01.00-tida.

De måtte rykke ut til en bensinstasjon ved Mjøsstranda i Gjøvik sentrum der flere russ og ungdom hadde samlet seg.

- Det var litt for mye folk på et litt for lite sted. Bensinstasjonen var stappfull, så vi ble nødt til å nøste opp litt, sier operasjonsleder Haagen Løvseth til Dagbladet.

Løvseth sier at det er mye festaktivitet i distriktet natt til 17. mai, men at de fleste russ og ungdom etterkommer politiets oppfordringer.

- Det er ikke stille ute, nei, men det går greit for seg, sier han.

Rundt 100 samlet i Møre og Romsdal

Innlandet politidistrikt er ikke alene om å få inn meldinger om festing i forkant av nasjonaldagen.

Politiet i Møre og Romsdal stanset like over midnatt en fest med opptil 100 personer på Geileberget i Ålesund, grunnet mye støy.

- Politiet er på stedet og avslutter festen, skrev de på Twitter.

Også i Søgne i Kristiansand har det blitt meldt om større ansamlinger, opplyser Agder politidistrikt:

- Melding om en fest med ungdommer ved Krogstadhytta på Langenes. Festen var oppløst når politiet ankom, men det ligger igjen en del søppel.

- Melding om ansamling av russ i Helleviga. Politiet har vært på stedet og hatt dialog med russen. Ikke meldt om noen problemer her.

Politiet oppfordrer de som har vært ved Krogstadhytta til å komme og rydde opp etter seg i morgen.

FESTSTØY: Slik så det ut i Nygårdsparken etter at flere hundre personer festet der natt til søndag 2. mai. Video: Tipser, Løvaas AS / Bymiljøetaten. Vis mer

Brann i russetelt

I Kirkenes har det gått hetere for seg. Ved alpinbakken på Sandnes tok et russetelt fyr i 02.50-tida.

Politiet er ikke videre imponert.

- Stort bål inne i teltet. Det går jo selvfølgelig ikke bra. Måtte jo ta fyr i teltet som nå er brent opp, skriver Finnmark politidistrikt på Twitter.

Nødetatene har vært på stedet og slokket brannen, opplyser de.

Roligere i Oslo

I Oslo har politiet nøstet opp i samlinger i parker som Stensparken, på St. Hanshaugen og Vigelandsparken.

I sistnevnte samlet over 200 russ seg søndag kveld.

- Politiet er på plass for å forebygge brudd på smittevernbestemmelsene og opprette ro og orden, skrev politiet på Twitter, og la til like etter at russen var i ferd med å forlate parken.

- Det meldes om litt russeaktivitet rundt om i distriktet, og noen har samlet seg i parker i sentrum. Vi har spredd dem litt, og de oppfører seg greit. Det har ikke kommet inn så mange meldinger om forstyrrelse av natteroen, sier operasjonsleder Guro Sandnes til Dagbladet.

Usikker på hvilke regler som gjelder på 17. mai? Se oversikten her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer