Dødsstraff

Stanset henrettelse i tolvte time

Bare én time før drapsdømte Ruben Gutierrez (43) etter planen skulle henrettes i Texas, besluttet høyesterett at henrettelsen må utsettes.

DØDSDØMT: Ruben Gutierrez (43) er dømt for drapet på en 85 år gammel kvinne i Texas i 1998. Tirsdag ble den planlagte henrettelsen stanset av høyesterett. Foto: Texas Department of Criminal Justice/Handout via REUTERS
DØDSDØMT: Ruben Gutierrez (43) er dømt for drapet på en 85 år gammel kvinne i Texas i 1998. Tirsdag ble den planlagte henrettelsen stanset av høyesterett. Foto: Texas Department of Criminal Justice/Handout via REUTERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Gutierrez er dømt for å ha knivstukket en 85 år gammel kvinne for 22 år siden. Forsvareren hans har bedt om at henrettelsen stanses fordi han mener Gutierrez religiøse rettigheter brytes fordi fengselsvesenet nekter ham å få ha med seg en prest inn i dødskammeret. Én time før henrettelsen etter planen skulle skje tirsdag, fikk katolske Gutierrez støtte fra høyesterett, melder AP.

- Som en hengiven katolikk krever Gutierrezs tro assistanse fra en geistlig til å hjelpe ham fra livet og inn i etterlivet. Texas Department of Criminal Justice har forandret retningslinjer for sin egen bekvemmelighet. Men åndelig støtte på dødstidspunktet handler ikke om bekvemmelighet. Det er en lovfestet rettighet, sier Gutierrez advokat, Shawn Nolan.

Ran i 1998

Høyesterett har derfor beordret en midlertidig stans i henrettelsen fram til en annen domstol tar stilling til om Gutierrez skal få lov til å få støtte av en åndelig veileder inne i dødskammeret.

Gutierrez skal ha forsøkt å stjele 600 000 dollar (snaut 6 millioner kroner) fra Escolastica Harrison i 1998. Den 85 år gamle kvinnen skal ha oppbevart beløpet i kontanter hjemme hos seg selv i Brownsville i Texas. Ranet skal ha endt med at Gutierrez drepte henne. Han ble dømt til døden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer