Ulovlig fuglejakt:

Stanset med over 2000 trost

Tatt i felles aksjon.

BESLAG: Tolletaten i Kristiansand gjorde et makabert funn hos tre italienske jegere, som prøvde å ta seg med 2027 nedfryste troster ut av landet. Video: Tolletaten / Twitter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- En delegasjon med italienske jegere ble fredag ettermiddag 29. oktober stoppet i en tverretatlig aksjon i Kristiansand. Jegerne var på vei ut av landet med 2027 nedfryste troster.

Det skriver Tolletaten i en pressemelding.

Økokrim ble tipset om jegerne via en publikum, før de varslet Agder politidistrikt og Tolletaten i Kristiansand.

- Dette er et veldig godt eksempel på en vellykket tverretatlig aksjon. Her reagerte alle raskt og vi fikk avdekket miljøkriminalitet og et grovt smuglingsforsøk. Det er ikke så vanlig at vi finner kommer over beslag som dette. I mine 25 år i Tolletaten i Kristiansand kjenner jeg ikke til at vi har stoppet noen med så mange ulovlig jaktede fugler før, sier tolloverinspektør Per Otto Smithsen.

41 fugl fredet

I beslaget var det flest rødvingetroster og en del gråtroster som er lovlige å jakte på, dersom en har tillatelser i orden. Kun en av de tre personene i bilen hadde registrert seg i Jegerregisteret.

- Det ble beslaglagt 41 fugl som er fredet i Norge. Det var 31 svarttrost og 10 måltrost. Alle fuglene var nedfrosset og var tiltenkt utført til utlandet til egen husholdning. Samarbeidet mellom Toll, Statens naturoppsyn, Økokrim og Agder politidistrikt har vært avgjørende for at denne saken ble avdekket og avgjort så raskt. Det viser at det kan lønne seg å komme med tips om miljøkriminalitet, sier miljøkrimkoordinator i Agder politidistrikt, Torvild Selås.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.