Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stanset togtrafikken: Dehydrerte og sultne barn tatt hånd om av politiet

Foreldrene roper at de vil ha barna sine inn i toget igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kjøres ikke lenger tog mellom Danmark og Tyskland etter at politiet har stanset all trafikk, ifølge NTB og flere danske medier. Ved 18-tiden oppholder fortsatt flyktningene seg inne i toget. De nekter å komme ut i frykt for å bli registrert i Danmark.

- Politiet har bestemt at bare biler får kjøre om bord på ferja mellom Rødby og Puttgarden. Det betyr at vi ikke får kjørt våre tog om bord, sier informasjonsansvarlig i det danske jernbaneselskapet DSB, Tony Bispeskov til NTB.

Også på grensen mellom Jylland og Tyskland er togtrafikken stanset. Politiet melder på Twitter at de har stengt togtrafikken av sikkerhetsmessige grunner.

- Vi kjører togene bare til og fra Padborg på den danske siden, sier Bispeskov.

Dehydrerte barn Ifølge danske Politiken har situasjonen ved Rødby-ferja utviklet seg til å bli kaotisk. To tog står fortsatt stille, og migrantene nekter å komme ut. De nekter å få hjelp fra politiet, i form av mat og drikke, og er dermed svært dehydrerte og utslitte.

Men dette vil de ofre for å komme seg til Sverige. Men tidligere i dag ble det bekreftet at Sverige ikke er interessert i å ta imot flere flyktninger fra Danmark. De vil overholde Dublin-avtalen, som innebærer at flyktningene må forbli i landet hvor de først er blitt registrert. Hvis en person reiser til et annet land etter registrering, følger det av avtalen at personen må sendes tilbake til registreringslandet.

STANSER ALL TRAFIKK: All togtrafikken mellom Danmark og Tyskland er blitt stanset av politiet. Foto: Jens Norgaard Larsen / EPA / NTB Scanpix
STANSER ALL TRAFIKK: All togtrafikken mellom Danmark og Tyskland er blitt stanset av politiet. Foto: Jens Norgaard Larsen / EPA / NTB Scanpix Vis mer

På toget, hvor flyktningene fortsatt har håp om å komme seg til Sverige, er flere barn svært dehydrerte i det varme toget, ifølge Jyllands-Postens fotograf.

På grunn av situasjonen til barna, har politiet nå tatt seg inn i toget, som siden natt til tirsdag har stått stille. Ifølge fotografen er tre barn blitt tatt hånd om av politiet, imot foreldrenes vilje. Barna får nå behandling ved en amubulanske på stedet.

- Foreldrene roper og vil har barna sine stilbake, sier fotografen Ida Munch, som legger til at foreldrene får lov til å ledsage sine barn.

Fotograf pågrepet En fotograf fra avisa Politiken ble pågrepet av politiet da han spaserte langs motorveien sammen med flyktningene mot den svenske grensa.

Ifølge avisa var begrunnelsen for pågripelsen at han gikk på motorveien. Før han ble pågrepet, skal fotografen ha sagt at politiet flere ganger prøvde å avskjære flyktningene fra å fortsette å spasere på motorveien.

Flere hundre flyktninger og migranter hadde onsdag ettermiddag lagt på vei til fots nordover fra den danske grensebyen Padborg. Fotografen Martin Lehmann var blant de mange fotografene og journalistene som har fulgt gruppen, men han fulgte ikke politiets beskjed om å fjerne seg, skriver NTB.

Uklart om åpning Det er uklart når politiet vil åpne for trafikk igjen.


- Det er en beslutning som er tatt av politiet, og den forholder vi oss til. Jeg vet ikke hvor lenge politiet vil at dette skal gjelde, informasjonsansvarlig i det danske jernbaneselskapet DSB, Tony Bispeskov ifølge NTB.

Flere enn 1200 flyktninger og migranter har de seineste dagene krysset Danmarks grenser fra Tyskland, ifølge avisa Politiken. Nye tall viser at bare 158 av disse har valgt å søke asyl i Danmark, det betyr at resten oppholder seg ulovlig landet.

Vil til Sverige Personene prøver nemlig å reise gjennom Danmark til Sverige. Men EU-regler, ved Dublin-avtalen, forhindrer dette ved at man som flyktning skal oppholde seg i det land man sist er blitt registrert i.

Angela Merkel, Tysklands forbundskansler, har sagt at disse reglene er utdaterte. De har åpnet opp for å ta imot flyktninger som først er blitt registrert i et annet land, og lover å ikke sende dem hjem.

En gruppe på 300 flyktninger spaserer nå mot Sverige på motorveien E45, som nå er blitt sperret av. Politiet i Syd- og Sønderjylland prøver å få flyktningene vekk fra motorveien, som nå er sperret i begge retninger. Disse flyktningene har forlatt en skole i Padborg, hvor de var innkvartert, ifølge danske BT.

Flere tog Tidligere i dag ble to togferjer hindret fra å legge til kai i Rødbyhavn fordi toglinjene var blokkert av to tog med flyktninger som nektet å forlate toget.

Politiet i Sydsjællands prøver å finne opp mot 30 flyktninger som har stukket av fra et tilbakeholdt tog i Rødbyhavn. Tidligere i ettermiddag sa politiet at «en god del» av dem er under kontroll.

Selv om situasjonen er blitt svært tilspisset, vil ikke politiet bruke makt for å stoppe de flyktningene som har flyktet fra togene, ifølge DR.

Et nytt tog med cirka 100 flyktninger ankom Rødbyhavn i ettermiddag.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!