Stappfulle tog og tett veitrafikk

På mange av NSBs togstrekninger inn til Oslo er det svært så fullt på en vanlig dag, og på busstreikens første dag var det enda flere som skulle klemme seg inn. Mange hadde også valgt bil som transportmiddel, og det var betydelig større trafikk på veiene enn vanlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Det meldes om veldig fulle tog, men det har ikke vært noen spesielt problematisk situasjon. Men på grunn av streiken har det nok klemt seg inn flere enn det som er behagelig, sier informasjonsleder Mia Brambani i NSB.

På Vegmeldingssentralen i Oslo får NTB opplyst at det torsdag morgen var betydelig større trafikk en vanlig på alle innfartsveier mot Oslo, og mange hadde dratt hjemmefra tidlig.

Stort trykk

- Det største trykket var fra 06.30 til 08.30. Til enkelte tider og på enkelte steder sto det stille på E18 både østfra og vestfra samt på E6 nordfra. Det tok nok litt ekstra tid for de fleste å komme på jobb i dag. Men overraskende nok avtok trafikken til vanlig tid, og ved 09-tiden fløt det meget bra igjen, sier Knut Kristiansen ved Vegmeldingssentralen.

Tall fra oktober 1996 viser at av det totale antallet personer som reiser fra Akershus over bygrensen i rushtiden, tar 17 prosent buss. Videre tar 2 prosent båt, 19 prosent tog, 2 prosent bane, og 59 prosent bil, opplyser hos Stor-Oslo Lokaltrafikk a.s.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer