Stappfullt i Oslo: - Folk gir faen

På Grünerløkka i Oslo var det et yrende folkeliv lørdag.

- ER SOM 17. MAI HER: Myndighetene har gitt strenge anbefalinger til befolkningen for å minske spredningen av coronaviruset. Det så ikke ut til å bekymre påskeglade mennesker på Grünerløkka i Oslo. Video: Delebekk og Rydning / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Redaksjonen bemerker: I november 2020 konkluderte Pressens Faglige Utvalg (PFU) med at Dagbladet har opptrådt kritikkverdig på punkt 4.12 i Vær Varsom-plakaten i denne reportasjen. Du kan lese PFUs uttalelse her.

Som følge av både lokale karanteregler og hytteforbud, forbereder hovedstaden seg på at byen kan bli tettpakket med folk i påska.

I den forbindelse har Oslo kommune laget byvettregler, som de håper befolkningen vil følge. Her ber kommunen blant annet om at Oslo-folk holder seg mest mulig hjemme, og at de legger turer til andre tider enn midt på dagen.

Men bilder fra Markveien på Grünerløkka lørdag dag, viser at slett ikke alle tar kommunens anmodning på alvor. I stedet er det nærmest 17. mai- tilstander.

Tett med folk

Til Dagbladet understreket byrådsleder Raymond Johansen onsdag at det vil bli konsekvenser om reglene ikke følges, og at representanter for kommunen vil holde et øye med steder der det kan bli kaostilstander.

- Vi vil ha folk ute så langt det lar seg gjøre for i første omgang å veilede avstandsreglene, sa Johansen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer