FORNYET TILLIT:
Styreleder Anne Carine Tanum i DNB og konsernsjef Rune Bjerke på DNBs generalforsamling i Oslo tirsdag.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
FORNYET TILLIT: Styreleder Anne Carine Tanum i DNB og konsernsjef Rune Bjerke på DNBs generalforsamling i Oslo tirsdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Stappfullt på DNBs generalforsamling da styret fikk fornyet tillit

DNB måtte ta i bruk kantinen for å få plass til alle som ville delta på bankens generalforsamling etter Panama Papers-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DNBs styre fikk fornyet tillit av aksjonærene på tirsdagens generalforsamling. Styret ble dermed gjenvalgt til tross for Panama Papers-avsløringene.

Styret ble gjenvalgt med støtte fra aksjonærer som kontrollerer hele 98,7 prosent av selskapet. Likevel brukte flere aksjonærer - både store og små - generalforsamlingen til å kritisere håndteringen av bankens innblanding i saken.

- Vi forventer mer som aksjonærer. Det som er viktig for oss nå, er at man lærer at slikt ikke skjer igjen, sa Nils Bastiansen fra Folketrygdfondet da forsamlingen startet.

- Det er store forventninger til DNB. Fra aksjonærer, kunder og samfunnet. Da blir fallhøyden stor når noe slikt skjer. Jeg er glad for at banken tar det på alvor, sa André Staubo fra Sparebankstiftelsen DNB.

Odd Dag Bjørndal - som eier én aksje i DNB - foreslo å kaste styreleder Anne Carine Tanum, noe han ikke fikk tilslutning for.

- Jeg må få si - og dette er alvorlig kritikk - at det får være grenser for hvor lenge man kan gå i søvne uten å oppdage en slik sak, sa han under ett av sine innlegg.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram