Stappmett kongeørn

En velvoksen kongeørn som nettopp hadde hatt seg et kongemåltid på om lag to kilo, var blitt så stappmett at den styrtet i bakken under «take-off».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fuglen ble oppdaget i går formiddag av en trailersjåfør i veikanten ved Straumshamn i Volda. Kjentmann Sigbjørn Bjørkedal ble kontaktet. Han hev en håv og en sekk i bilen, og kjørte til skadestedet. Der viste det seg at ørnen hadde lagt i vei mot fjellet til fots, og Bjørkedal fikk en strabasiøs jakt før han nådde fuglen igjen 500-600 meter oppe i fjellsida.

- Det var tjukt snøkav og jeg måtte krysse meg oppover for å finne sporet. På fjerde forsøk lyktes jeg med å få kastet håven over hodet på storfuglen. Da resignerte den fullstendig og oppførte seg siden mest som en tam klukkhøne, forteller Bjørkedal til Sunnmørsposten.

Med ørnen i en stor sekk i bagasjerommet kjørte han hjem og plasserte fuglen forsiktig på badegulvet. Deretter løftet han den opp på kanten av vaskeservanten og begynte å tørke fjørene med en hårføner.

- Det merkelige er at ørnen så ut til å like behandlingen, som om den skulle være hos frisøren for å ta ny permanent, gliser Bjørkedal.

Han er overbevist om at det var første gangen kongeørnen så seg selv i et badespeil.

Ryktet om ørnen på badet spredte seg raskt i bygda utover ettermiddagen og både unger og eldre kom for å kikke på den sjeldne badegjesten.

Fugleekspert Alv Ottar Folkestad konstaterte raskt at det dreide seg om en fullvoksen kongeørnhann som trolig hadde fått i seg for mye føde av et eller annet slag. Nå skal ørnen på noen dagers slankekur før den fraktes tilbake til funnstedet og slippes fri.

(NTB)

<B>CELEBER GJEST: </B> Sigbjørn Bjørkedal føner den forkomne kongeørna foran speilet.