- Står aldri mer på ski uten hjelm

Kjendisadvokat Christian Wiig lå bevisstløs i en og en halv uke etter fall i slalåmbakken. Nå kjøper han hjelm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TRONDHEIM (Dagbladet): -  Jeg har fått en alvorlig påminnelse. Det er ingen tvil om at jeg har kjørt slalåm uten hjelm for siste gang, sier den kjente advokaten til Dagbladet.

Han ble skrevet ut fra sykehuset rett før påske, og har seinere vært i hytta på Oppdal.

-  I påsken har jeg sett mange som kjører slalåm uten hjelm. Det har jeg lært at man ikke bør gjøre. Slalåm er fantastisk og utfordrende, men en farlig sport, sier Wiig.

Han er fortsatt sykmeldt. Vi møter ham ute i sola på Trondheim torg - noen kilo lettere og fortsatt preget av den alvorlige hendelsen, men glad for å være på bedringens vei.

-  Jeg er glad for å ha kommet ut av dette så vidt greit. Det er en ganske spennende situasjon. Jeg har fått en liten hodeskade, men er blitt fortalt at jeg blir helt frisk. Jeg har forbigående plager, som jeg håper å være totalt fri om noen måneder.

Løs snø

Wiig har vært en ivrig alpinist i mange år. Lørdag 5. mars var han uheldig og falt i slalåmbakken på Oppdal.

-  Det var ikke en vanskelig bakke, men snøen var løs. Jeg tror det var årsaken til at ei ski hengte seg opp, slik at jeg gikk over ende. Noe fort gikk det nok, men jeg kan ikke forstå at jeg ble skadet. Brillene ble ødelagt, men det gjorde ikke vondt noe sted.

Advokaten kom seg tilbake til hytta, der han og kona spiste en helt vanlig lørdagsmiddag.

-  Mer husker jeg ikke før jeg våknet opp på nevrokirurgisk avdeling ved St. Olavs Hospital i Trondheim en og en halv uke seinere.

Han er blitt fortalt av kona at han fikk kramper søndagsmorgenen, dagen etter fallet. Hun kontaktet lege, og han ble fløyet med luftambulanse til Ullevål universitetssykehus i Oslo. Seinere ble han fløyet med ambulansefly til St. Olavs Hospital.

-  Da jeg kom til bevissthet, skjønte jeg etter hvert hvor jeg var, men jeg skjønte ikke helt hvorfor. Jeg merket jo at skjelettet var helt, men jeg kunne verken snakke, skrive eller gå. Det var frustrerende ikke å kunne meddele seg.

Rettssakene

Kona og helsepersonellet satte ham inn i situasjonen, og han begynte straks å tenke på alle rettssakene. Som den ettertraktede advokat han er, var han satt opp på rettssaker hver eneste dag fram til 6. mai. Fram til sommeren hadde han bare ti rettsdager ledige.

-  Jeg fikk beskjed om å ta det med ro og merket også at jeg var vesentlig svekket. Det tar ikke lang tid i koma før du blir svekket, sier Wiig.

Alle sakene er tatt hånd om, enten ved utsettelse eller av kolleger i advokatfellesskapet. Wiig er sykmeldt fram til 17. april, men regner ikke med å kunne ta store saker før sommerferien.

-  Jeg er vant til å jobbe 150 prosent av en vanlig advokatstilling. Da blir det veldig spesielt å gå ned til null jobbing.

Wiig har to store hobbyer: bil og vin. Nå får han ikke pleie noen av dem.

-  Jeg er fratatt retten til å kjøre bil i ett år, og jeg får ikke lov til å drikke alkohol, sier mannen med to store Audier og en vinsamling på cirka 1600 flasker.

Han snakker rolig og tydelig, av og til må han lete etter ordene.

-  Jeg føler meg ikke i enorm slalåmform akkurat. Det er tungt bare å tenke på å skulle ha en belastende rettssak, sier Christian Wiig.

-  Når jeg går i retten i igjen, skal tiltalte vite at jeg er hundre prosent frisk.

PÅ VEI TILBAKE: Advokat Christian Wiig er på beina igjen, etter fallet i slalåmbakken. Han har fått en liten hodeskade, men vil ifølge legene bli helt frisk.