- Står du og pisser på politistasjonen?

Gjett om dette vil svi på pungen ...

INGEN BØNN: Den tissetrengte mannen kunne neppe valgt seg et mindre passende sted i Oslo sentrum å slå lens. I vakta på Sentrum politistasjon trodde de knapt sine egne øyne. Det hele ble grundig dokumentert av flere videokameraer som overvåker inngangen. Foto: Jonas Pettersen / Dagbladet
INGEN BØNN: Den tissetrengte mannen kunne neppe valgt seg et mindre passende sted i Oslo sentrum å slå lens. I vakta på Sentrum politistasjon trodde de knapt sine egne øyne. Det hele ble grundig dokumentert av flere videokameraer som overvåker inngangen. Foto: Jonas Pettersen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Å urinere på offentlig sted kan som kjent bli en temmelig dyr affære om du oppdages av politiet. Natt til i dag var det i alle fall en mann som gjorde den jobben ganske enkel for lovens voktere i Oslo.

Godt opplyst, og under påsyn av opptil flere overvåkingskameraer, fant mannen like så godt hovedinngangen til den døgnbemannede Sentrum politistasjon som en passende plass å slå lens.

Benektet det hele - Står du og pisser på politistasjonen? spurte politibetjenten, som ikke hadde lange utrykningsveien fra vakta rett på innsiden av døra.

- Nei, nei, det gjør jeg ikke, benektet mannen, med lemmet fremdeles i hånda.

- Det ser jeg jo at du gjør, sukket politibetjenten, og ba mannen bli med inn.

Mannen, som kanskje innså at han var tatt med buksene nede, foldet så sine hender i en nytteløs bønn.

- Vær så snill ...

Men det var ingen nåde å få.

Sjekker rullebladet - Mannen ble pågrepet og anmeldt. Og han vil få et forelegg. Hvor mye det blir, kommer an på hva han har gjort av slike ting tidligere, opplyser vaktleder Gunnar Walle ved Sentrum politistasjon til Dagbladet.

Han sier at vaktlaget som var på jobb i natt med undring kunne følge mannens vannlating på flere av politistasjonens mange overvåkingskameraer.

- Vi så jo at han sto der. Det var bare å gå ut og hente ham, sier Walle.

I Oslo koster urinering på offentlig plass 4000 kroner. Eller mer, hvis du gjentar ugjerningen, opplyser Walle til Dagbladet.