Står fast ved at Tøyen-utrykningen tok 24 minutter

63-årig kvinne døde, mens familien ble lagt i jern av politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

||| I sin foreløpige gjennomgang av ambulansesaken på Tøyen, står ambulansesentralen fast ved at det bare tok 24 minutter fra første nødanrop til de var framme ved pasienten.

Det oppsto et basketak utenfor en bygård på Tøyen i Oslo søndag, da familien til en 63-årig tyrkisk kvinne med hjerteproblemer opptrådte på en slik måte at ambulansepersonellet tilkalte politiet.

Politiet la to av de pårørende i jern utenfor boligen. I mellomtiden døde kvinnen. Familien har hevdet at det tok rundt tre kvarter før ambulansepersonellet var framme.

Ledelsen ved Prehospitalt senter ved Ullevål universitetssykehus gjennomgår nå saken. De fastholder i sin foreløpige rapport at det bare dreide seg om 24 minutter. De mener de mottok første henvendelse klokken 11.32 og at ambulansen ble sendt ut klokken 11.38.«Ambulansepersonellet var fremme hos pasienten klokken 11.56. Pasienten var da livløs.

 Gjenopplivingsforsøk var da iverksatt av politiet. Ambulansepersonellet tok over, men pasienten ble erklært død på stedet,» skriver Ullevål i en pressemelding tirsdag.

De understreker imidlertid at bildet av situasjonen fortsatt er uoversiktlig, og at det tar tid å gjennomgå de over hundre samtalene i tidsrommet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer