Corona

Står fast ved Oslo-kritikk

Molde-ordfører Torgeir Dahl (H) står ved kritikken mot Oslos smittehåndtering, og mener flere av byens nedstenginger kunne vært unngått. - Virker ikke som han har god nok kunnskap, svarer Raymond Johansen (Ap).

HARDT UT: Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) kritiserte Molde-ordfører Torgeir Dahl (H) for sistnevntes uttalelser om Oslos håndtering av pandemien. Foto: Jenny Aas. Reporter: Frode Andresen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Debatten har rast etter at Molde-ordfører Torgeir (H) Dahl gikk knallhardt ut mot Raymond Johansens (Ap) coronahåndtering i hovedstaden - og anklaget den politiske ledelsen i byen for å ha feilet i sin håndtering av utbrudd.

Etter søndagens pressekonferanse kommenterer Johansen kritikken overfor Dagbladet:

- Dette er et Høyre-utspill, og det må man kanskje regne med. Jeg er opptatt av kunnskap da, vet du. Jeg mener det skal være kunnskapsretta tiltak. Hadde jeg hatt anledning, skulle jeg invitert ham. Vist hva vi faktisk gjør og hvilken enorm innsats Oslo-folk har gjort, sier Johansen.

Byrådslederen mener Oslo-folkets innsats er en viktig årsak til at Norge ikke er hardere rammet av pandemien enn vi er.

- Jeg synes ikke det virker som han har god nok kunnskap. Derfor skulle jeg gjerne invitert ham. Men det er ikke noen god idé å reise fra Molde til Oslo nå.

Står ved kritikk

Ordfører Torgeir Dahl (H) har tidligere sagt til VG at han er «lite imponert over hva Oslo har fått til».

Søndag innfører Oslo en rekke strenge tiltak. Blant annet må alle serveringssteder stenge, med unntak for takeaway.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer