Står helt uten spor

DALSBYGDA (Dagbladet): 120 meter fra hytta, på en smale grusveien, slutter alle spor etter Inghild Hestholm (18). Politiet har finkjemmet hele dalen uten resultat. Alt tyder på at 18-åringen forsvant fra hytta før mørkets frambrudd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da politiet kom til hytta onsdag var utelyset fremdeles på. Men innendørs var de fleste lampene skrudd av.

- Dette kan tyde på at hun er blitt borte før det ble mørkt, sier etterforskningsleder Arnfinn Sandstad i Kripos.
Han understreker imidlertid at politiet ønsker opplysninger om alle bevegelser i området fra klokka 15.30 tirsdag og til onsdag morgen.

Forkjølet

Tirsdag var 18-åringen på jobb som lærervikar på Dalsbygda skole. Hun skal ha fortalt til kolleger at hun følte seg litt «uggen» og at hun kanskje brygget på en forkjølelse, før hun reiste hjem.

Inghild forlot skolen med sin nyinnkjøpte hvite VW Polo. Bilen parkerte hun utenfor hytta ved 15.30-tida.
Rett før hun forlot skolen, snakket hun med sine foreldre på telefon. Foruten å avtale besøk dagen etter, fortalte hun at hun savnet kattungen. Den hadde vært borte en kort periode. Etter å ha kommet hjem, gikk 18-åringen ut på veien ved 15.40-tida. Hun ble da observert av et vitne stående på grusveien om lag 30 meter på oversiden av hytta.

Plastpose

Få minutter seinere ser et nytt vitne Inghild mens hun står ved hjørnet av hytteveggen og fikler med noe som kan være en plastpose.

Vitnet fortsetter mot sentrum, og returnerer kort tid seinere tilbake samme vei.

Noen minutter seinere gjør en annen kvinne en observasjon av 18-åringen 120 meter lenger ned i veien, i retning sentrum. Dette er det siste sporet etter den savnede Inghild Hestholm.

- Det er lite som tyder på at Inghild fortsatte videre nedover veien. To av vitnene blir nemlig stående og prate i et veikryss drøye hundre meter lenger nede i veien. De ser ikke 18-åringen noe mer, sier Arnfinn Sandstad.
Etterforskerne tror at Inghild enten har gått opp i hytta igjen, eller gått en helt annen vei. Det er ingen stier eller turveier som leder vekk fra grusveien i dette området.

Dalen finkjemmet

Politiet mener fremdeles at kattepåkjørselen ikke har noe med forsvinningsmysteriet å gjøre. Etterforskerne er av den oppfatning at det er mest sannsynlig at det var Inghild selv som fant den døde katten, og pakket den inn i en plastpose og la den på gressplenen.

Leitinga etter 18-åringen i nærmiljøet vil bli trappet kraftig ned i de kommende dagene. Redningssøket vil trolig bli avblåst, og tidvis erstattet av søk på bakgrunn av taktiske opplysninger som framkommer.

FINKJEMMET: Letemannskaper har finkjemmet hele dalen på jakt etter 18-åringen. Etter det Dagbladet erfarer, mener etterforskerne at det er lite sannsynlig at hun befinner seg i Dalsbygda.<br>