Står klar til å overta ambulanserotet på tre måneders varsel

Babcocks norske ledelse bryter stillheten, men tar ingen skyld for pilotkrisa som kan lamme norsk luftambulanse fullstendig.

TAR INGEN SKYLD: Marius Hansen, daglig leder for Babcock i Norge, sier selskapet kan ta over én til to luftambulansebaser på tre måneders varsel. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
TAR INGEN SKYLD: Marius Hansen, daglig leder for Babcock i Norge, sier selskapet kan ta over én til to luftambulansebaser på tre måneders varsel. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I juni 2017 ble det klart at selskapet Babcock Scandinavian Air Ambulance vant anbudskonkurransen om luftambulansetjenesten med fly. De inngikk da en kontrakt med staten verdt 2,6 milliarder kroner.

Lufttransport AS tapte anbudet. Påfølgende oppsigelser fra selskapets piloter har medført at ambulansefly går ut av beredskap og at kapasiteten hos luftambulansen svekkes.

Det er i dag også usikkert om Lufttransport AS i det hele tatt er i stand til å bemanne ambulanseflyene fram til Babcock tar over neste sommer. Det bekrefter selskapet overfor Dagbladet. Da kan det vente dagsbøter som slår selskapet konkurs før kontrakten med myndighetene er omme.

I så fall kan Norge sendes ut i en alvorlig akuttmedisinsk krise.

To baser, tre måneder

Marius Hansen, daglig leder i Babcock, sier selskapet hans vurderer om de kan ta over baser fra Lufttransport før planlagt.

Og det hele kan gå relativt raskt, lover han.

- Luftambulansetjenesten HF har bedt oss vurdere om vi kan ta over baser tidligere enn planlagt. Dette er noe vi har stilt oss positiv til. Vi kan ta over én til to baser på tre måneders varsel. Og når de nye flyene våre kommer fra og med januar, kan vi suksessivt ta over nye baser, sier han til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer