Står klare til å evakuere sivile

Sårt trengt nødhjelp er framme. Nå venter Røde Kors og FN kun på klarsignal fra partene om å evakuere i Madaya.

PÅ PLASS: Bildet viser Røde Kors på plass i Madaya i går kveld. 44 biler med forsyninger ble sendt til Madaya, og 21 bilder ble sendt til Fouaa og Kafraya. Foto: AFP / scanpix
PÅ PLASS: Bildet viser Røde Kors på plass i Madaya i går kveld. 44 biler med forsyninger ble sendt til Madaya, og 21 bilder ble sendt til Fouaa og Kafraya. Foto: AFP / scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ola Ulmo, representant fra Røde Kors i Syria, forteller at gårsdagens nødhjelp var vellykket. Han bor selv i Damaskus, og har pratet med flere som var med i konvoiene i går.

- Det ble delt ut mat til alle innbyggerne, cirka 10 000 familier. Det er veldig gledelig at vi nå har transportert inn mat og andre forsyninger, og at alle får hjelp.  

Operasjonen tok lenger tid enn planlagt, og hjelpemannskapet fikk ikke delt ut nødhjelpen før 21.30 i går kveld. De holdt på helt til halv fire-tiden i natt.

- Mange fikk høre sterke historier om folk som har sulta lenge, eller mangler medisiner. Det er begredelige og vanskelige forhold, og mange har slitt spesielt den siste tiden når det har blitt kaldt.

Trenger mer hjelp Nødhjelpen til Madaya bestod av 44 lastebiler, hvorav 22 var fylt med matrasjoner, 10 lastebiler hadde pledd og varme klær, to biler hadde morsmelkerstatning, syv hadde medisiner, og de siste to hadde diverse andre ting slik som hygieneartikler.

Alt i konvoiene ble delt ut, til de rundt 40 000 innbyggerne i Madaya. Også byene Fouaa og Kefraya fikk tildelt forsyninger, hit ble det sendt 21 lastebiler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer