- Står på forklaringen

De narkotatte jentene anker fengslingen i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

COCHABAMBA (Dagbladet.no): Fredag kveld ble det klart at de tre norske jentene som er mistenkt for forsøk på kokainsmugling, har bestemt seg for å anke fengslingsavgjørelsen.

- Anken leveres i dag. Jentene står på sin forklaring om at de er uskyldige, og det fremgår også i anken, sier førstesekretær på ambassaden i Buenos Aires, Kjell Olav Haugen, som ikke vil gå inn på det øvrige innholdet i ankedokumentet.

- Dommeren som får overlevert anken har 24 timer på seg til å angi en dato for neste høring. Siden de ikke jobber i Bolivia på søndager, så det blir i dette tilfellet mandag. Alt i alt tar det normalt 5-10 dager før anken er ferdigbehandlet, sier Haugen til Dagbladet.no.

Han bekrefter at det trolig vil bli hentet inn bistand fra Norge om anken blir avvist.

- Her er det snakk om tre kvinner, hvorav en av dem er mindreårig. Det er klart det trengs bistand. I forhold til ambassadens arbeid, vil vi gjøre opp status etter at ankespørsmålet er avgjort, hvor mye vi skal fortsette å bistå med, sier Haugen.

Siden ambassaden i Buenos Aires dekker fire land blir det et spørsmål om ressurser.

- Men vi er jo forpliktet til å hjelpe nordmenn i nød. Og disse jentene er i nød, sier Haugen.

HJELPER JENTENE: Jim Hickman og kona leste om jentene i lokalavisa, og bestemte seg for å besøke dem og gi dem mat i kvinneavdelingen ved Carcel San Sebastian-fengselet. Foto: Ørjan Ellingvåg
HJELPER JENTENE: Jim Hickman og kona leste om jentene i lokalavisa, og bestemte seg for å besøke dem og gi dem mat i kvinneavdelingen ved Carcel San Sebastian-fengselet. Foto: Ørjan Ellingvåg Vis mer
STÅR PÅ FORKLARINGEN: De tre norske jentene anker fengslingsavgjørelsen i dag.