Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Står på rekke og rad og venter på å bli drept

Sekunder senere blir de pakistanske politimennene henrettet.

 HENRETTELSE:  De pakistanske politimennene blir regelrett henrettet av Taliban-opprørerne. - Dere er fiender av islam og gud vil at jeg skal straffe dere, skrek Taliban-kommandanten før skytingen begynte. Taliban har selv sendt den grusomme videoen ut til massemediene. Foto: BBC.
HENRETTELSE: De pakistanske politimennene blir regelrett henrettet av Taliban-opprørerne. - Dere er fiender av islam og gud vil at jeg skal straffe dere, skrek Taliban-kommandanten før skytingen begynte. Taliban har selv sendt den grusomme videoen ut til massemediene. Foto: BBC. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En blodig video som er blitt offentliggjort av den pakistanske delen av Taliban, viser hvilken risiko sikkerhetsstyrkene i landet står overfor daglig.

BBC viderebringer videoen, men har klippet vekk de mest blodige scenene.

Politimennene var tatt til fange under et raid i leirer grenseområdet mot Afghanistan, og Taliban-generalen som har kommandoen over det hele forteller dem hvorfor de skal straffes.

«Fiender av islam» Dagbladet har sett det originale videoklippet, men har også valgt å ikke vise de blodige bildene.

Mens de 16 politimennen står på rekke, anklager Taliban-generalen dem for å være fiender av islam, og sier at gud vil at han skal straffe dem. Sekunder seinere åpner soldatene hans ild og politimennene blir pepret med kuler.

Politimennene faller i bakken og skriker i smerte. Flere av dem blir liggende i haugen av lik mens de ber for sine egne liv. Opprørerne fortsetter å skyte i menneskehaugen til den siste politimannen er død.

Likene ble seinere funnet av lokale pakistanere, etter at opprørerne har forlatt stedet. Totalt ble 16 politimenn drept i hendelsen, som skjedde nordvest i landet.

Den pakistanske hæren bekrefter hendelsen overfor BBC. Ifølge kanalen får episoder som denne Pakistan til å riste av sinne når landet anklages for ikke å gjøre nok i kampen mot islamistene.

- De er nådeløse terrorister, sier general Athar Abbas når han kommenterer videoklippet.

- Vi leverer - Dette er trusselen vi står overfor. På den ene siden er det vi som har lidd mest i kampen mot al-Qaida og deres støttespillere, og samtidig er det den pakistanske hæren som har levert flest resultater i den kampen, legger han til.

Pakistan er flere ganger blitt tvunget til å svare på anklager om at landet ikke gjør nok i kampen mot de militante islamistene. Særlig i etterkant av drapet på Osama bin Laden, som skjulte seg i en pakistansk storby, fikk landet mye kritikk.

Samtidig står Pakistan som en av de vestlige landenes viktigste allierte i krigen mot terror, til tross for at dette utløser sterke reaksjoner i hjemlandet.