Star Tour, Apollo og Ving henter reisende hjem

Vil hente alle hjem fra Egypt i løpet av kommende uke.

TURISTENE HENTES HJEM:  Både Star Tour og Apollo henter hjem sine reisende fra Egypt. Foto:  AFP PHOTO/KHALED DESOUKI/SCANPIX
TURISTENE HENTES HJEM: Både Star Tour og Apollo henter hjem sine reisende fra Egypt. Foto: AFP PHOTO/KHALED DESOUKI/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Star Tour henter alle sine reisende hjem fra Egypt i løpet av kommende uke. Turoperatøren har også kansellert samtlige avganger til Egypt.

- Bakgrunnen er at UD i Sverige og Finland når har gått ut og rådet folk fra å dra til Egypt. Selv om Norge ikke har en slik frarådning enda, så finner vi at det er riktig å hente våre reisende hjem. De som skal hjem neste uke, drar hjem som planlagt. De andre vil få nærmere beskjed. Vi jobber nå med å sette opp ekstrafly, sier informasjonssjef i Star Tour Elisabeth Larsen-Vonstett.

Samtidig ber reiseselskapet sine reisende om å holde seg inne på hotellområdene i Sharm-el-Sheikh så vel som Hurghada.

- Det vil bli gitt informasjon om dette på destinasjonene. Vi vil oppfordre dem til å holde seg på hotellområdene. Stort sett ligger disse litt utenfor byene i områder hvor det er trygt, sier hun.

Rundt 700 nordmenn er i Egypt med reiseselskapet. De fleste av disse, cirka 450 personer er i Hurghada og rundt 250 i Sharm-el-Sheikh.

Apollo setter opp fly
Informasjonssjef Helen Begby sier at også Apollo vil få sine gjester hjem, og at de nå jobber med å sette opp fly.

-Ambisjonen er å få gjestene hjem i løpet av neste uke, sier hun.

Apollo har 1100 gjester i Sharm-el-Sheikh og 200 i Hurghada.

-De fleste av dem er opptatt med å feriere. De som er redde, er de som er hjemme og sitter og ser på nyhetene fra Kairo, sier Begby.

Adm. direktør Gunder Moe i Solia forteller at Solia har 250 gjester i Egypt, fordelt på Hurghada og Sharm-el-Sheikh. Han forteller at Solia nå venter på reiseråd fra norsk UD, og vurderer å få de norske hentet hjem fra Egypt.

-Vi jobber med det som et scenario, sier Moe til Dagbladet.

Ifølge Reiselivsavisen.no har også Ving bestemt seg for å ta sine Egypt-reisende hjem.