Star Tour og Apollo dropper Kairo-utflukter og følger situasjonen tett

Men foreløpig går Egypt-avgangene som planlagt tross påstått militærkupp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De norske chartergigantene følger situasjonen i Egypt svært tett, og har avlyst alle utflukter til Kairo, opplyser de til Dagbladet.

- Det jeg kan si nå er at pr. i dag har Star Tour 334 norske kunder som er i Hurghada. Vi følger situasjonen i Egypt nøye og har tett kontakt med UD og får også kontinuerlige rapporter fra våre ansatte på reisemålet, sier pressevakt Kirsti Irgens Ertsås i Star Tour til Dagbladet.

Føler UD-rådene Det er i Kairo svært urolig onsdag kveld, etter at president Mohamed Mursi skal være styrtet i et militærkupp. Hundretusenvis av mennesker går i gatene, og Mursis tilhengere er sperret inne av tungt bevæpnede soldater.

UROLIG: To demonstranter poserer for kameraet foran tungt bevæpnede elitesoldater i bydelen Nasr i Kairo. Foto: AP / NTB scanpix
UROLIG: To demonstranter poserer for kameraet foran tungt bevæpnede elitesoldater i bydelen Nasr i Kairo. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer

- Generelt følger vi alltid UDs reiseråd. Da de gikk ut med reiserådet som gikk på Kairo avlyste vi alle utflukter dit. Kommer de med nye reiseråd følger vi naturligvis dem, sier Ertsås.

Inntil det går reisene som normalt, med vanlige avbestillingsregler.

POPULÆRT: Hit til Hurghada reiser en rekke norske turister. 
Foto: Kirsten Buzzi / Dagbladet
POPULÆRT: Hit til Hurghada reiser en rekke norske turister. Foto: Kirsten Buzzi / Dagbladet Vis mer

- I Hurghada rapporteres det at Star Tours gjester ferierer som normalt. Neste avgang er på mandag, sier Ertsås.

Tett kontakt Informasjonssjef Helen Begby i Apollo opplyser at alle utflukter til Kairo er avlyst, men at reisene fortsatt går som planlagt til Egypt.

- Vi har rundt 50 stykker i Hurghada og har veldig tett kontakt med Norges ambassade i Kairo. Vi følger situasjonen veldig tett, sier Begby til Dagbladet.

- Det er umulig å si om neste fly vil gå som planlagt. Pr. nå har ikke UD noen umiddelbare planer om å endre reiserådet for Hurghada, sier Begby.

Apollo har også droppet alle utflukter til Kairo. Apollos neste avgang til Hurghada er om nøyaktig ei uke, onsdag neste uke.

OMRINGET: Spesialstyrker omringer Mursi-tilhengere i bydelen Nasr i Kairo i kveld. Foto: AP / NTB scanpix
OMRINGET: Spesialstyrker omringer Mursi-tilhengere i bydelen Nasr i Kairo i kveld. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer