KAFFE: Starbucks i Oslo City er en av fem i Oslo. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
KAFFE: Starbucks i Oslo City er en av fem i Oslo. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Starbucks har ikke tatt av i Norge

I 2011 startet en kamp om kaffebarmarkedet i Norge. Foreløpig ligger Starbucks på sisteplass i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Etter 2011 har en rekke store kaffekjeder ekspandert kraftig i Norge, skriver Finansavisen i dag.

Satsningen har ført til en stor tilvekst av kaffebarer, særlig i Oslo. Foreløpig står alle kjedene oppreist, men gevinstene har vært skjevfordelte.

Fortsatt i oppstartsfasen Dommen er enda ikke klar for Starbucks, Waynes eller Joe & the Juice. Kjedene har åpnet henholdsvis 5, 8 og 10 kaffebarer i Oslo siden 2012.

Det er fortsatt vanskelig å se hvem som klarer å stå løpet ut, skriver avisen, men foreløpig ligger Starbucks på sisteplass.

Adm. direktør Joannis Vendrig i Starbucks har stor tro på at kjeden vil bli en suksess, men påpeker at de fortsatt er i oppstartsfasen.

- Bransjen er blitt mer profesjonalisert. Det er andre inngangsbarrierer enn kroner og øre, sier Vendrig til Finansavisen.

Solgte med milliardgevinst - Det er ingen tvil om at Espresso House er vinneren, utbryter partner Sverre Flåskjer i Herkules Capital.

I juni så investeringsselskapet Herkules seg fornøyd med ekspansjonen til Espresso House, og solgte kjeden til det tyske JAB Holding. På de tre årene som Herkules eide kjeden ble det lagt til nesten 80 nye kaféer i Norge, Sverige og Finland i porteføljen.

- Vi har sett resultater godt over våre forventninger. Det var veldig viktig å satse stort, slik at Espresso House raskt bygget merkevaren og sikret de beste lokalene, sier Flåskjer til avisen.

Salgssummen var på 2,2 milliarder kroner og ga eierne en gevinst på over en milliard i gevinst på tre år.

Flere økonominyheter Mads Syversen tjente 100 mill.
«Latterlige» nyheter fra Tesla
Færre igangsatte boliger
Aage Thoresen har sluttet med valuta og aksjer