Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Starbucks-sjefens svar til Trump: Skal ansette 10 000 flyktninger

Kaffekjeden Starbucks sier den vil ansette 10.000 flyktninger i løpet av de neste fem årene, som et svar på president Trumps innreiseforbud for flyktninger.

VIL ANSETTE FLYKTNINGER: I et brev til de ansatte skriver Starbucks-sjef Howard Schultz søndag at kaffekjeden vil ansette 10 000 flyktninger, som svar på Trumps innreiseforbud for flyktninger. Foto: Richard Drew / AP / NTB Scanpix
VIL ANSETTE FLYKTNINGER: I et brev til de ansatte skriver Starbucks-sjef Howard Schultz søndag at kaffekjeden vil ansette 10 000 flyktninger, som svar på Trumps innreiseforbud for flyktninger. Foto: Richard Drew / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kunngjøringen fra den globale kaffekjeden med base i Seattle på den amerikanske vestkysten, kommer som et svar på Donald Trumps innreiseforbud for flyktninger og for personer fra sju overveiende muslimske land.

I et brev til de ansatte skriver Starbucks-sjef Howard Schultz søndag at den nye personalpolitikken gjelder over hele verden, men at tiltaket starter i USA.

- Vi kommer ikke til å være stille

«Jeg skriver til deg med dyp bekymring, et tungt hjerte og et resolutt løfte. Vi kommer ikke til å være stille, mens usikkerheten rundt den nye administrasjonens handlinger fortestter å vokse», skriver han i brevet ifølge magasinet Forbes.

I USA skal kjeden prioritere å ansette innvandrere «som har tjenestegjort sammen med amerikanske styrker som tolker eller støttepersonell».

Selskapet planlegger videre å ansette flyktninger i totalt 75 land rundt om i verden, der Starbucks allerede har en tilstedeværelse.

Støttet Clinton

Schultz, som støttet Hillary Clinton i presidentvalgkampen, gikk også i rette med andre deler av Trumps politikk, som den planlagte muren mot Mexico og nedbyggingen av president Obamas helsereform.

Schultz sier han «hører alarmklokkene dere alle ringer med som varsler at verdigheten og menneskerettighetene vi alle har tatt for gitt så lenge, er under angrep».

(Dagbladet/NTB)

DIREKTE: Over hele USA demonstrerer folk mot Trumps innreiseforbud. Video: AP / CNN Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling