Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Starr: - Clinton løy under ed

President Bill Clinton misbrukte makt og løy under ed for å dekke over sitt forhold til Monica Lewinsky, sa spesialetterforsker Kenneth Starr da han vitnet i riksrettshøringen i Kongressen i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spesialetterforskeren forklarte seg rolig og systematisk for komiteen og for tv-publikum, som kunne følge den mange timer lange seansen på direkten.

Han understreket at anklagene ikke dreier seg om sex, men om at presidenten løy under ed i januar og august, da han ble spurt om forholdet til Lewinsky, og at han forledet andre til mened.

- Ved minst seks anledninger fra 17. desember 97 til 17. august 1998, sto presidenten overfor et valg. Han kunne velge sannhet eller bedrag. Ved alle seks anledninger valgte han bedrag, sa Starr.

Høringen varte ikke lenge. Før Starr var ferdig med sine velkjente anklagepunkter begynte en krangel mellom demokrater og republikanere i komiteen.

Krangelens tema: Hvor mye tid Clintons advokater skulle ha til å kryssforhøre Starr.

(NTB/Reuter)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media