Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Starr innkaller nye vitner

Washington (NTB-AFP-DPA): Spesialetterforsker Kenneth Starr gir seg ikke. Torsdag skal Monica Lewinsky på ny for storjuryen. Starr skal være opptatt av uoverensstemmelser i beskrivelsen av de seksuelle handlingene mellom Clinton og frøken Lewinsky.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv om meningsmålingene tydelig forteller at amerikanere flest har fått mer enn nok av Lewinsky-saken og ønsker å sette sluttstrek, fortsetter Starr å grave i det intime forholdet, og det helt ned i detaljer om hva slags sex de to bedrev. Ifølge amerikansk fjernsyn skal Clinton ha sagt at Lewinsky ga ham munnsex, mens hun for sin del skal ha forklart storjuryen at Clinton også var den aktive part.

På råd fra sin personlige advokat nektet Clinton å svare på intime spørsmål under avhøret mandag. Starr skal senere ha truet med å stevne ham for retten, noe han i første omgang slapp da Clinton gikk med på å svare frivillig.

Nærmeste

I vitneboksen torsdag står også Linda Tripp, rapporterer ABC. Tripp er kvinnen som tok opp timelange samtaler med Lewinsky om hennes forhold til presidenten og overlot lydbåndene til Starr.

Spesialetterforskeren akter å gå videre og stevne Clintons personlige sekretær Betty Currie og en av hans aller beste venner, advokaten Vernon Jordan, skriver avisen USA Today.

Rolig middag

Clinton feiret sin 52-årsdag nettopp hos Vernon-familien onsdag kveld. Vernon har hytte på øya Marthas Vineyard utenfor Massachussets og pleier alltid å feriere der i august. Clinton-familien er der på tredje året.

I fjor ble fødselsdagen feiret med masse kjente mennesker. I år foregikk det i rolige former. Clinton-familien har behov for å roe seg ned og finne sammen igjen i de 12 dagene de skal tilbringe på Marthas Vineyard.

DNA-prøve

Clinton har avgitt en DNA-prøve til spesialetterforskerteamet, meldte amerikansk fjernsyn. Det settes i sammenheng med meldingene om at Lewinsky har en kjole med en flekk som visstnok skal stamme fra presidenten.

Hvorfor Starr ønsker å få bekreftet at det er Clintons sædflekk når presidenten offentlig har innrømmet forholdet, sier meldingene intet om.

Kretsingen om det private og personlige gir seg mange utslag. Starr spurte presidenten om det var slik at han brukte et slips Lewinsky hadde gitt ham den 6. august - dagen da Lewinsky forklarte seg for storjuryen - for å minne henne om at hun måtte vokte sine ord.

Dette skal ha vært den eneste gang under det fire timer lange avhøret at presidenten brøt ut i latter.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!