Starr ville avlytte Clinton

NEW YORK (Dagbladet): Spesialetterforsker Kenneth Starr ville at Monica skulle gå med skjult mikrofon og la FBI avlytte president Bill Clinton. Starr har stevnet henne for storjuryen i Washinton torsdag. Monicas advokater forsøker å hindre at hun må møte før hun har fått løfte om at hun ikke vil bli tiltalt for noe av det hun forklarer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

President Clintons advokat David Kendall klager også Starr inn for retten på grunn av lekkasjene i saken.

- Lekkasjene må stoppes. De gjør det umulig å oppnå rettferdighet i enhver forstand av dette begrepet, sier Monicas advokat William Ginsburg etter at det i helga ble kjent at hans klient har betrodd seg til Ashley Raines som jobber i Det hvite hus.

Ginsburg understreker at han ikke er 'alliert' med presidenten, men deler presidentens syn på lekkasjene i Monica-saken.

I en artikkel som han har skrevet i siste nummer av nyhetsmagasinet Time står det at det synes som om Starr mener det er OK å bryte loven for å håndheve den.

Avlytting

Advokat Ginsburg bekrefter at etterforskerne som arbeider for Kenneth Starr gjorde det klart for ham at de ville ha Monica til å samarbeide om å avlytte president Bill Clinton.

Ginsburg sier at etterforskerne sa til ham at 'vi vil plassere skjulte mikrofoner (på Monica) og avlytte noen telefonsamtaler'.

I Time skriver Ginsburg at etterforskerne lovte Monica immunitet, 'men trakk seg da vi spurte om å få dette løftet skriftlig'.

Forhandlingene brøt totalt sammen da Starrs medarbeidere trakk seg fra en inngått avtale og krevde å få avhøre Monica ansikt til ansikt, uten at hennes advokater skulle få være til stede.

Kongressen

I forrige uke drøftet det republikanske lederskapet i Kongressen behovet for å styrke staben som arbeider for justiskomiteen i Representantenes hus dersom spesialetterforsker Kenneth Starr sender Monica-saken til komiteen. Justiskomiteen må da ta stilling til om den skal starte forberedelser til riksrett,

- Det skjedde i form av en erkjennelse av at komiteen ville trenger flere medarbeidere dersom Starr skulle sende saken til komiteen, sier kongressformannens talskvinne, Christina Martin.

Dommerens ektemann

Jussprofessor Robert Wright i Little Rock, Arkansas, innrømmet i går at han er kommet med visse 'forslag' til sin kone, dommer Susan Webber Wright. Hun er dommer i søksmålet som Paula Jones har anlagt mot president Bill Clinton.

- Jeg avgjør ikke de sakene min kone behandler. Det har jeg aldri gjort, sier professor Wright telegrambyrået AP.

WHO'S NEXT:</B> President Bill Clinton taler om sosialpolitikk ved universitetet i Georgetown mens alle venter på hvem eller hva den neste avsløringen vil bringe.