Vinterværet i Norge:

- Starten på ei nedbørsrik uke

I Oslo, Akershus og Buskerud er det sendt ut gult farevarsel for snø. - Det er lurt å beregne litt ekstra tid, sier meteorolog. I nord blir det utrivelig.

FORVENTER MYE SNØ: Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel om mye snøfall i Oslo, Akershus og Buskerud. Spesielt i ettermiddag og kveld. Arkivbildet er fra trafikken på E6 fra ut fra Oslo. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
FORVENTER MYE SNØ: Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel om mye snøfall i Oslo, Akershus og Buskerud. Spesielt i ettermiddag og kveld. Arkivbildet er fra trafikken på E6 fra ut fra Oslo. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det vil bli mye nedbør, og da helst som snø, fra i ettermiddag og utover natta. Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel og ber folk beregne litt ekstra tid når de skal ut og kjøre.

- Det er ventet fem til ti centimeter snø i løpet av en tolvtimersperiode. Maksområdet er litt vest for Oslofjorden, i Akershus og Buskerud, sier vakthavende meteorolog Geir Ottar Fagerlid til Dagbladet.

Mye nedbør

Meteorologen ber bilister være beredt på at det blir «litt utfordringer i trafikken».

- Vi har erfaring med at når det er bra snøfall, er det vanskelig å holde alle veier bra farbare. Det er ikke så verst på dagtid, men i kveld og i natt, og kanskje i morgen tidlig, kan det være lurt å beregne litt ekstra tid, sier meteorologen.

Helt ytterst på kysten kan temperaturene ligge over 0, og nedbøren vil komme som sludd og regn. Men ellers fortsetter vinteren.

- Oppi høgda vil det være minus og ganske tørr snø. Utover uka blir det tungt skydekke, så dette er starten på ei ganske nedbørsrik uke, ifølge Fagerlid.

Særlig litt inni dalsstrøkene og i fjellet vil det hovedsakrlig komme snø.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer