Starter 500 samtalegrupper for skilsmissebarn over hele landet

- Barna trenger å vite at det ikke er deres feil at mor og far skiller seg, sier Anniken Huitfeldt.

HJELPER Å SNAKKE: Tiåringene Marie C. Omvik (til venstre) og Ingrid Espeland Ellefsen vet hvordan det er å ha skilte foreldre. De har vært med på samtalegrupper og synes det hjelper å møte andre barn i samme situasjon. For forklarer de barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt om gruppene. Foto: Krister Sørbø
HJELPER Å SNAKKE: Tiåringene Marie C. Omvik (til venstre) og Ingrid Espeland Ellefsen vet hvordan det er å ha skilte foreldre. De har vært med på samtalegrupper og synes det hjelper å møte andre barn i samme situasjon. For forklarer de barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt om gruppene. Foto: Krister Sørbø Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no) I ett år har et prøveprosjekt pågått i blant annet Bærum kommune hvor barn med skilte foreldre har sittet i samtalegrupper med helsesøster og andre barn i samme situasjon.

- Vi har sett så gode resultater etter prøveprosjektet at vi nå vil la skilsmissebarn over hele landet få dette tilbudet, sier sier barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt til Dagbladet.

Ti-åringer synes gruppene hjelperTiåringene Marie C. Omvik og Ingrid Espeland Ellefsen vet hvordan det er å ha skilte foreldre. De har vært med på samtalegrupper i Bærum det siste året, og synes det hjelper.

- Jeg har lært hvordan jeg skal si ifra til foreldrene mine, sier Ingrid (10), som var sju år da mamma og pappa gikk fra hverandre.Råd til foreldre som vil skillesEtter å ha vært på samtalegrupper kommer hun med flere råd til foreldre som vil skilles:

- Det viktigste er at mamma og pappa ikke må krangle mens barna hører på.

- Det er også viktig at vi får de samme reglene hos mamma og hos pappa selv om de bor forskjellige steder, sier Marie (10). Hun var bare var 2,5 år da foreldrene skilte seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer