Frp

Starter amfetamin-forsøk

Kari Kjønaas Kjos (Frp) takker av som rikspolitiker med en siste seier. Nå starter forsøkene med å inkludere amfetamin-medikamenter i LAR-behandlingen.

SISTE SEIER: Kari Kjønaas Kjos innkasserte en stor seier på sin siste dag som politiker. Det startes nå opp forsøk med sikte på å inkludere amfetamin i LAR-behandlingen. Foto: Heiko Junge / NTB
SISTE SEIER: Kari Kjønaas Kjos innkasserte en stor seier på sin siste dag som politiker. Det startes nå opp forsøk med sikte på å inkludere amfetamin i LAR-behandlingen. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg har jobbet mye for å utvide hvilke medisiner som kan gå inn under LAR. Til min skuffelse har vi ikke fått til noe ordentlig for amfetamin. Begrunnelsen har vært at man ikke har noen dokumentasjon om hvilke medikamenter som er hensiktsmessige, sier Kari Kjønaas Kjos til Dagbladet.

Fredag var hennes siste dag på Stortinget etter å ha vært ruspolitisk talsperson for Frp i en årrekke.

I vår trakk Kjos seg imidlertid fra rollen som ansvarlig for ruspolitikken etter at hun opplevde at Sylvi Listhaug overkjørte henne ved å avgjøre spørsmålet om rusreform uten at saken var behandlet i Frp's stortingsgruppe.

Men på hennes siste dag fikk hun likevel inn en seier hun har jobbet lenge for å få gjennom.

- I revidert budsjett har Frp forhandlet inn en pott på 100 millioner som skal gå til nye medisiner og kliniske studier innenfor LAR. Jeg har gitt beskjed til Bent Høie at en klinisk studie på amfetamin og rus står veldig, veldig høyt på min liste. Han har nå bekreftet at han vil sende det oppdraget til de regionale helseforetakene, sier Kjos.

Hylles av Høie

LAR står for legemiddelassistert rehabilitering. Det er særlig R-en Kjos har vært opptatt av. Derfor har det også vært bekymringsfullt for Frp-profilen at tilbudet innen LAR så langt har vært legemidler som treffer dem som er avhengig av opiater mens dem som er avhengig av amfetamin ikke har hatt et skikkelig tilbud.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer