Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Starter arbeidet med å få ut de omkomne

Redningsmannskaper går inn i den sammenraste bygningen i Ålesund i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅLESUND (Dagbladet.no): Redningsmannskaper forsøker i dag å ta seg inn i den sammenraste bygningen i Fjelltunveien i Ålesund.

Arbeidet med å sikre bygningen slik at det skal være trygt for letemannskapene å gå inn er allerede i gang.

- Søkemannskaper går inn for å lete etter alle de fem omkomne i bygget. Vi legger vekt på at prossessen skal oppleves som verdig for de pårørende og trygt for de som deltar i arbeidet, sier kommunikasjonsansvarlig for politiet Anders Jølstad til Dagbladet.no. 

Søket gjennomføres av redningsmannskaper fra Oslo Brann- og redningetat, under ledelse av Brannvesenet i Ålesund. Det søkes med to lag av tre mann, som er inne i bygget en time hver. 

- Vi er nå kommet inn i en ny fase som betyr at vi vil ta oss inn i bygget. En arbeidsgruppe har de siste dagene jobbet med å forbedrede dette arbeidet, sa stabssjef John Kåre Flo på en pressekonferanse i Ålesund klokken 11 i dag.

Arbeidet ble startet klokken 10.

- Først skal vi se hvor vi kan ta oss inn, så hvordan det skal søkes og til slutt hvordan vi kan hente de omkomne ut, sier Flo. 

Tidligere har polit og brannvesen antatt at det vil være vanskelig å få ut de som befant seg i husets første etasje fordi det var helt kollapset. Stabssjefen sier imidlertid i dag at de har som utgangspunkt nå å få ut alle de omkomne.

Han kan ikke si hvor langt tid det vil ta før noen kan hentes ut. Av etiske grunner vil politiet nå sette opp store skjermer rundt bygget for å hindre innsyn i det arbeidet som pågår. 

image: Starter arbeidet med å få ut de omkomne

Politiet skjøt i går hull i gasstanken som har ligget begravd under bygget.

" ?>

BLOMSTER: Blomstene ble lagt ned av de pårørende som hadde et minnesamvær ved ruinene i går.
SKJØT HULL: Redningsmannskapene kan gå inn i blokka etter at politiet i går skjøt hull på gasstanken.
FJERNER GJENSTANDER: Redningsmannskapene prioriterer ikke å ta ut verdigjenstander, men tar vare på gjenstander som må bort for at de skal komme seg fram.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media