Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Starter arbeidet med å hente ut de i omkomne fra dødsgrotta

Komplisert og krevende arbeid i Pluragrotta.

KOMPLISERT AKSJON: Sikkerheten står i høysetet når to omkomne finske dykkere skal hentes opp av Pluragrotta utenfor Mo i Rana. 
Foto: Kenneth Solfjeld
KOMPLISERT AKSJON: Sikkerheten står i høysetet når to omkomne finske dykkere skal hentes opp av Pluragrotta utenfor Mo i Rana. Foto: Kenneth Solfjeld Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sikkerheten står i høysetet når to omkomne finske dykkere skal hentes opp av Pluragrotta utenfor Mo i Rana. Derfor vil operasjonen ta lang tid.

Politiet har hentet inn tre engelske grotte- og redningsdykkere som skal stå for den vanskeligste jobben med å hente ut de omkomne. Sportsdykkerne satte seg fast og omkom på rundt 120 meters dyp om lag en kilometer inn i grottesystemet for to uker siden.

- Det er store utfordringer med å hente ut de omkomne, og vi skal gjøre dette så sikkert som mulig. Tilgangen til grotta er utfordrende. Avstanden til de omkomne er lang, og de ligger dypt. Underveis er det trange partier hvor bergingsdykkerne kan sette seg fast, sier Steinar Preus-Olsen til NTB. Han er fagleder for dykkingen under bergingsoperasjonen og leder mannskapene som skal bistå de engelske ekspertdykkerne.

De første forberedelsene til å gå inn i grottesystemet starter torsdag, og selve bergingsoperasjonen vil vare i mange dager.

- Utfordringene er så store at det er veldig vanskelig å anslå hvor lang tid det vil ta, sier Preus-Olsen.

(NTB)

Hele Norges coronakart