BrewDog: Satser knallhardt på håndverksøl. Faksimile Finansavisen (foto: Bernt Rostad/Flickr).
BrewDog: Satser knallhardt på håndverksøl. Faksimile Finansavisen (foto: Bernt Rostad/Flickr).Vis mer

Starter barkjede for ølhunder på Grünerløkka

Den første BrewDog-baren i Norge åpner på Grünerløkka i Oslo. - Vi holder oss helt borte fra industriøl, sier styreleder Morten Dale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Snart åpner den første BrewDog-baren i Norge. Ifølge Finansavisen er planen på sikt er å ha opptil ti barer som utelukkende skal satse på såkalt håndverksøl.

Håndverksøl - Vi åpner den første baren her til lands i midten av mai. Vi holder oss helt borte fra industriøl, og kommer utelukkende til å servere ulike typer håndverksøl. På fat vil øl fra BrewDog stå for 50 prosent av tilbudet, sier styreleder Morten Dale i BrewDog Bar, som har rettighetene til konseptet i Norge, til Finansavisen.

BD57 Den første BrewDog-baren åpner i Markveien 57 på Grünerløkka i Oslo, og den skal hete BD57.

- Barene kan ikke hete BrewDog Bar her i Norge, på grunn av regler for alkoholreklame her til lands. Dermed blir navnet BD og gatenummeret. Ut over det skal barene ha sammenlignbare trekk med andre BrewDog-barer rundt omkring i verden, sier Dale til Finansavisen.

Varsler ekspansjon Initiativtagerne ønsker å starte flere BD-barer i Norge.

- Det er naturlig å kikke på større norske byer som Bergen, Trondheim, Stavanger, Kristiansand og Tromsø. I tillegg er det nok rom for ytterligere en BD-bar i Oslo, sier Dale, som også er styreleder og medeier i 7 Fjell Bryggeri i Bergen.

Dale eier en tredjedel av aksjene i BrewDog Bar. Resten eies av Steinar Knutsen og Per Jørgensen.

Populært øl Det skotske bryggeriet BrewDog ble etablert av to 24-åringer, James B. Watt og Martin Dickie, i 2007. Det første året produserte de to 105.000 liter øl. Ølet slo an, og bryggeriet har siden vist fenomenal vekst.

I fjor hadde BrewDog 358 ansatte, og det ble produsert ni millioner liter øl.

Flere saker: Satser 110 millioner på mikro-øl
Formuen har vokst med 8,7 milliarder på 90 dager
Siv Jensen advarer boligkjøpere
Kjøpte aksjen ingen ville ha: - Ikke alt er svarte natta