Starter etterforskning etter at seks soldater måtte løpe ute i minus 20 grader

Alle fikk frostskader.

SETERMOEN: Seks soldater som ble tvunget til å løpe naktne på Setermoen i januar, måtte alle tas hånd om av lege. Illustrasjonsfoto: LARS MAGNE HOVTUN / HÆREN / SCANPIX
SETERMOEN: Seks soldater som ble tvunget til å løpe naktne på Setermoen i januar, måtte alle tas hånd om av lege. Illustrasjonsfoto: LARS MAGNE HOVTUN / HÆREN / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Seks soldater tilknyttet Brigade Nord på Setermoen ble natt til mandag 19. januar vekket og sendt nakne, og uten sko, ut i den bitende kulda på en løpetur.

Det endte med første- og andregrads frostskader på samtlige seks soldater, som alle nå blir tatt hånd om av lege.

Bitende kuldeTemperaturen på Setermoen har vært svært lav det siste døgnet, helt ned mot minus 20 grader, opplyser Hæren.

- Slik som dette skal ikke skje. Gutter og jenter som kalles inn til førstegangstjeneste skal bli kalt inn til et trygt miljø. Derfor tar vi hendelsen svært alvorlig, og ønsker å komme til bunns for i hva som har skjedd, for å hindre at slike hendelser skjer på nytt, forteller hærens talsmann, Obit Aleksander Jankov, til Dagbladet.

EtterforskingSaken etterforskes nå av Millitærpolitiet.

- Vi ønsker ikke gå ut med så mange opplysninger før Millitærpolitiet har undersøkt hva som egentlig har skjedd, men det vi kan si er at det trolig var andre soldater tilknyttet Brigade Nord som utsatte sine medsoldater for dette. Ingen ansatte i Hæren skal ha vært involvert er det inntrykket vi sitter med til nå, sier Jankov.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer