Lan Marie Berg

Starter etterforskning

Etter mange hatefulle ytringer mot MDG-politiker Lan Marie Berg, oppretter Oslo Politidistrikt nå etterforskning.

UTVIKLING I SAKEN: I en pressemelding onsdag varsler Oslo politidistrikt videre etterforskning. Foto: Vidar Ruud / NTB
UTVIKLING I SAKEN: I en pressemelding onsdag varsler Oslo politidistrikt videre etterforskning. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Oslo politidistrikt har besluttet å opprette etterforsking av ytringer som MDG-politiker Lan Marie Berg er blitt utsatt for den siste tida.

Det skriver Oslo politidistrikt i en pressemelding onsdag formiddag.

Etterforskningen skal avdekke om uttalelsene er straffbare. Blant straffebudene er oppfordring til straffbar handling og hensynsløs adferd.

- Både avdekking og straffeforfølgning kan være virkningsfullt, men også andre tiltak som at politiets nettpatrulje patruljerer i kommentarfeltene på nett kan ha god forebyggende effekt. Trusler og hatefulle ytringer mot politikere og folkevalgte utgjør en alvorlig trussel mot vårt demokrati, sier politimester Beate Gangås.

Berg, som er byråd for samferdsel og byutvikling i Oslo, har vært utsatt for store mengder hets på internett i flere år.

Oslo-politiet opplyste mandag at de har startet undersøkelser og vurderer etterforskning av truslene, noe MDG-politikeren kalte en stor lettelse.

Flere har reagert

Lørdag kveld uttalte olje- og energiminister Tina Bru (H) seg sterkt imot hetsen, etter at Filter Nyheter-redaktør Harald Klungtveit la ut en skjermdump av en rekke hetsende kommentarer fra en Facebook-gruppe.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer