Starter kampen for fri hasj

Lars Sponheim ristet på hodet, men Unge Venstre tar saken til Venstre-landsmøtet til våren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Som første politiske ungdomsorganisasjon av et parti på Stortinget, går Unge Venstre inn for legalisering av hasj i Norge. Ungdomspartiet går også inn for legal utdeling av heroin til narkomane med medisinske behov.

Forrige uke la landsstyret fram et forslag til resolusjon som åpnet for legalisering av narkotika i Norge.

Etter omfattende debatter i forkant og under Unge Venstre-landsmøtet på Elverum i helgen ble formuleringene finpusset, men konklusjonene om cannabis og tunge narkotiske stoffer havner nå på bordet hos alle fylkeslagene i Venstre. Og på Venstre-landsmøtet i april neste år skal ungdomspartiet fronte kampen mot dagens narkotikapolitikk.

Heftig- Dette har vært den heftigste debatten i Unge Venstre det siste året, sier gjenvalgt leder Lars-Henrik Michelsen til Dagbladet.no.

Ungdomspartiets utgangspunkt er at norsk narkotikapolitikk har vært og er mislykket - og at det er nødvendig å skille mellom hasj, marihuana og tyngre stoffer, sier Michelsen.

-Hva sier din partileder Lars Sponheim om denne offensiven?

-Han var på landsmøtet under debatten om narkotikapolitikken, ristet på hodet og sa at disse standpunktene er uaktuelle for Venstre. Men vi kommer til å gå tjenestevei gjennom fylkeslagene fram mot landsmøtet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer