Starter krisetelefon for polakker

Vil ha tips fra fortvilte polske håndverkere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - I dag får vi flest tips fra nordmenn. Nå håper vi at vi vil få flere tips fra polakkene selv. Det er veldig positivt om vi i større grad kan få de i tale, sier Ingrid Finboe Svendsen, direktør i Arbeidstilsynet til Dagbladet.no.

Arbeidstilsynet starter denne uka en egen telefontjeneste for polakker. Arbeiderene som vil kontakte tilsynet kan fra og med denne uka hver fredag ringe 815 48 222 og si «polski». De vil da bli satt over til to polsktalende medarbeidere.

- I starten vil det være på fredager og med to medarbeidere, og så vil vi se an behovet etter hvert, sier Finboe Svendsen.

Første polske tjeneste

Polakkene vil i utgangspunktet kunne spørre om hva de vil. Arbeidstilsynet håper også at de nå kan avsløre enda mer juks og regelbrudd.

- Vi vil gjøre det så lite attraktivt som mulig å tilby uverdige forhold. Dette er et tiltak som forhåpentlig vil gjøre det enklere å avsløre ulovlige eller farlige ting.

- Såvidt vi veit, er vi den første offentlige virksomheten som tilbyr en egen polskspråklig tjeneste, sier direktøren.

Polske Aleksandra Eriksen har bodd i Norge i over 12 år. Nå driver hun selskapet Polish connection og blir nærmest daglig ringt av fortvilte polske håndverkere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer