Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Starter leteaksjon etter forsvunnet Air France-fly med 228 om bord

Skulle fra Rio de Janeiro til Paris.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Ifølge nyhetsbyrået AFP har et fransk Air France fly forsvunnet fra radaren over Atlanterhavet på veien fra Rio de Janeiro i Brasil til Paris.

Ifølge nyhetsbyrået skal det være en Airbus A330-maskin fra Air France som er meldt savnet. Ifølge CNN skal man ha mistet all kontakt med flyet sju timer inn i den 11 timers lange flyturen.

Nyhetsbyrået Reuters melder at det skal være til sammen 228 om bord - 216 passasjerer om bord på flyet og 12 besetningsmedlemmer.

Talsmann for Air France, Birgitte Barrand, sier dette:

- Air France beklager å måtte si at vi ikke har mottatt meldinger fra Air France flight 447 fra Rio til Paris.

Flyet forsvant fra radaren da det var 300 kilometer nordøst for den brasilianske kystbyen Natal og nær Fernando de Noronha. Øya ligger 365 kilometer utenfor fastlandet.

Leteaksjon i gang
Ifølge nyhetsbyrået AP er redningsmannskaper på vei til den brasilianske øya Fernando de Noronha for å søke etter flyet.

Leteaksjonen ble iverksatt mandag morgen.

Flyet, som skal være på vei fra Rio de Janeiro til Paris, forsvant fra radaren ved 08.00-tiden - altså for omlag fire timer siden.

Talskvinnen for Charles de Gaulle-flyplassen sier til nyhetsbyrået at flyet skulle landet i Paris 11.10 norsk tid. Flyet forlot Rio 23.00 i går kveld.

Flyplassledelsen har satt opp krisesenter på Charles de Gaulle-flyplassen, ifølge BBC.

- Svært bekymret
Ifølge flyplasskilder AFP har snakket med, skal det være snakk om Air France flight 447.

Kilder ved flyplassen sier flyet forsvant fra radaren, og at dette kan skyldes problemer med flyets transponder. Men slike feil skal være svært sjeldne. Dessuten har ikke flyet landet etter ruten.

Transponderen er en radiomottaker som automatisk sender flyets signatur tilbake. Ingen vet hvor flyet er blitt av.

- Vi er svært bekymret. Flyet forsvant fra radaren for flere timer siden, sier en ansatt ved Charles de Gaulle-flyplassen til Sky News.

Dagbladet.no kommer med mer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling