Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Starter nytt bryggeri i Stavanger

Ringnes legger ned Tou, men lokale krefter vil starte nytt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sokale interessenter i Rogaland lanserer et nytt bryggeri som skal ta opp konkurransen med Ringnes, skriver Stavanger Aftenblad.

Ifølge avisa vil det i løpet av onsdag bli offentliggjort hvem som står bak den lokale bryggerisatsingen, som kommer i kjølvannet av at Ringnes-konsernet legger ned produksjonen ved Tou Bryggeri fra 15. august.

Sentrale aktører i utelivsbransjen i Stavanger skal ha vært pådrivere for det lokale initiativet. Tidligere har både Berentsens Mineralvann i Egersund og Macks Ølbryggeri i Tromsø meldt sin interesse for et nytt bryggeri i Stavanger, men det er uklart om de er med på den nye satsingen.

En boikott av Ringnes har ført til at bryggeriet allerede nå taper markedsandeler i regionen. Ifølge Aftenbladet har salget av Ringnes-produkter gått ned med 40 prosent i dagligvarebutikkene i Stavanger-distriktet. Den totale omsetningen av øl og mineralvann har ikke sunket.

(NTB) L