Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Starter omtelling av stemmer i Zimbabwe

Trosset opposisjonens protester.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Zimbabwe startet lørdag en delvis omtelling av stemmene til valget på ny nasjonalforsamling, trass i protester fra opposisjonen.

President Robert Mugabes parti ZANU-PF mistet for første gang flertallet i nasjonalforsamlingen i valget 29. mars.

Men omtellingen av stemmene i 23 av 210 valgkretser kan igjen føre til at flertallet igjen vipper tilbake til ZANU-PF.

Opposisjonspartiet MDC, Bevegelsen for demokratisk endring, kan dermed bli fratatt valgseieren.

En domstol i Zimbabwe avviste fredag opposisjonens krav om å stanse en omtelling av stemmer fra valget. Omtellingen ventes å ta tre dager.

Resultatene fra presidentvalget, som ble holdt samtidig, er ennå ikke offentliggjort.

MDC hevder deres presidentkandidat Morgan Tsvangirai vant valget og mener omtellingen er president Robert Mugabes taktikk for å frarøve MDC valgseieren.

Domstolen har tidligere i uka avvist opposisjonens krav om at resultatene fra presidentvalget må offentliggjøres straks.

image: Starter omtelling av stemmer i Zimbabwe

Valgkommisjonen i Zimbabwe opplyser at noen utenlandske observatører vil få være til stede under omtellingen av stemmene.

(NTB)

VILLE STOPPE OMTELLINGEN: Opposisjonspartiet Bevegelsen for Demokratisk Endring gikk rettens vei for å stoppe helgas omtelling av valgresultater, men protesten ble avvist av dommeren. Foto: AP PHOTO/SCANPIX
VILLE STOPPE OMTELLINGEN: Opposisjonspartiet Bevegelsen for Demokratisk Endring gikk rettens vei for å stoppe helgas omtelling av valgresultater, men protesten ble avvist av dommeren. Foto: AP PHOTO/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media