Starter opphentingen fra «Kursk»

Redningsskipet «Regalia» er nå på plass ved den havarerte atomubåten «Kursk». Opphentingen av de omkomne vil etter all sannsynlighet begynne i løpet av de neste 24 timene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det norske datterselskapet av amerikanske Halliburton står for utførelsen av redningsaksjonen. Pressetalsmann Birger Haraldseid sier til Dagbladet.no at det er ingenting i veien for å starte aksjonen i løpet av dagen.

- «Regalia» ligger nå over «Kursk», og vi har startet forarbeidet til dykkeaksjonen. Akkurat nå blir det tatt prøver av vannet rundt ubåten for å undersøke strålenivået, og i løpet av dagen er alt klart for å sette i gang dykkingen, sier Haraldseid.

«Regalia» har personell fra strålevernet om bord. I øyeblikket undersøker en miniubåt forholdene nede ved «Kursk». Tidligere i dag ble det spekulert i at aksjonen måtte utsettes på grunn av dårlig vær.

- Været i området er veldig bra. Det regner litt, men det er ingen bølger. Det er ingenting i veien for å sette i gang aksjonen, sier Haraldseid.

Atomubåten «Kursk» sank 12. august. Alle de 118 sjømennene ombord omkom.

PÅ HAVETS BUNN: Atomubåten «Kursk» sank 12. august. Nå starter antageligvis opphentingen av de omkomne. Dette bildet er fra mai i år, da ubåten lå til kai ved marinebasen i Vidyaevo.