Starter skolen med bleier

Britiske foreldre er så travle at mange unger ikke har lært seg å gå på do når de blir sendt på skolen.

FLINK GUTT: Med moderne, behagelige og tørre bleier og få hjemmeværende foreldre, er barn stadig eldre når de slutter med bleier. Foto: Scanpix
FLINK GUTT: Med moderne, behagelige og tørre bleier og få hjemmeværende foreldre, er barn stadig eldre når de slutter med bleier. Foto: ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet): De fleste barn har trappet ned på bleiebruken innen de er 3-3,5 år, men mange barneforeldre vet at det finnes unntak.

Og stadig flere lærere melder om at de må vaske opp etter ungers uhell på den engelske skolebenken, melder Daily Mail.

Våte bleier
I England starter barna på det første trinnet av barneskolen det året de fyller fem. Enkelte skoler har avvist å ta inn poder som bruker bleier, på grunn av ekstrabelastningen lærerne og assistentene påføres. Dette er imidlertid ulovlig.

Dermed har myndighetene nå laget retningslinjer for pedagogisk personell, slik at de vet hvordan de skal håndtere barn med våte bleier eller bukser – og hvordan de kan lære dem å gå over til potte og toalett.

– Toalettrening er et hett tema på barneskolene for tida, sier Natasha Collins, som kurser barneskolelærerne.

– Noen foreldre utsetter dette, kanskje fordi barna ikke virker klare. Foreldrene har en tendens til å ta et steg tilbake og si «OK, vi venter litt», mens de før i tida kanskje ble utsatt for mer press, sier Collins.

– Noe må ofres
Foreldregruppa ParentsOutloud vil imidlertid ikke gå med på at mor og far har skylda:

– Hvis vi insisterer på at mødrene skal starte i arbeid mens barna er unge – ut av huset til 07.30, slippe av minstebarnet i barnehagen, deretter to eldre barn på skolen, jobbe en full dag og returnere hjem til 18.00 – da må noe ofres.