Starter skolen med bleier

Britiske foreldre er så travle at mange unger ikke har lært seg å gå på do når de blir sendt på skolen.

FLINK GUTT: Med moderne, behagelige og tørre bleier og få hjemmeværende foreldre, er barn stadig eldre når de slutter med bleier. Foto: Scanpix
FLINK GUTT: Med moderne, behagelige og tørre bleier og få hjemmeværende foreldre, er barn stadig eldre når de slutter med bleier. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LONDON (Dagbladet): De fleste barn har trappet ned på bleiebruken innen de er 3-3,5 år, men mange barneforeldre vet at det finnes unntak.

Og stadig flere lærere melder om at de må vaske opp etter ungers uhell på den engelske skolebenken, melder Daily Mail.

Våte bleier I England starter barna på det første trinnet av barneskolen det året de fyller fem. Enkelte skoler har avvist å ta inn poder som bruker bleier, på grunn av ekstrabelastningen lærerne og assistentene påføres. Dette er imidlertid ulovlig.

Dermed har myndighetene nå laget retningslinjer for pedagogisk personell, slik at de vet hvordan de skal håndtere barn med våte bleier eller bukser – og hvordan de kan lære dem å gå over til potte og toalett.

– Toalettrening er et hett tema på barneskolene for tida, sier Natasha Collins, som kurser barneskolelærerne.

– Noen foreldre utsetter dette, kanskje fordi barna ikke virker klare. Foreldrene har en tendens til å ta et steg tilbake og si «OK, vi venter litt», mens de før i tida kanskje ble utsatt for mer press, sier Collins.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer