Startet året med spillet som til nå har vært ulovlig. - Endelig kan vi gjøre det uten å bli sett på som kriminelle

Pengene på bordet!

ALDRI FØR: Anders Marstrander er rimelig glad for at poker blir lovlig. Her skal det første pokerlaget med venner og familie til å begynne.  Foto: Privat
ALDRI FØR: Anders Marstrander er rimelig glad for at poker blir lovlig. Her skal det første pokerlaget med venner og familie til å begynne. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - For alle som er interessert i poker, er dette veldig, veldig gøy, sier Roar Johnsen til Dagbladet.

I går, første nyttårsdag, var han hos noen venner i Oslo. Der var det champagne og feiring - selv om det var dagen etter årets kanskje største festdag.

For nå blir pengepoker i private hjem lovlig i Norge.

- Det er hyggelig å endelig kunne spille kort uten å bli sett på som en kriminell. Dette er et lite skritt i riktig retning, sier pokerentusiast Martin Søgstad til Dagbladet.

- Ikke fyrstikker Han var førstemann som røyk ut på vennenes pokerlag, men sier det ellers var en veldig fin første nyttårsdag.

- Tidligere har vi vært en vennegjeng som har synes poker var noe som var gøy å gjøre i utlandet. Det er veldig gøy å endelig kunne gjøre det hjemme, sier Roar.

Den nye loven får et tak på innsats og premier. Maks ti personer, med maks 1 000 kroner i innskudd hver, kan spille poker i private hjem.

Champagne, gode venner og en tusenlapp hver på bordet.  Det var en bra dag, sier pokerlaget i hovedstaden.

- Jeg spilte fornuftig også, for en gang skyld, humrer Anders Marstrander.

- BRA DAG:  Martin Søgstad og Roar Johnsen klare for lovlig pokerdag i Oslo. De spilte i seks timer. Foto: Privat
- BRA DAG: Martin Søgstad og Roar Johnsen klare for lovlig pokerdag i Oslo. De spilte i seks timer. Foto: Privat Vis mer

Det er han som smiler bredt på champagne-bildet.

- Når man bare har kunnet spille om fyrstikker, legger man ikke så mye i det. Når det er penger på bordet blir det helt klart mer ordentlig og seriøst spill, sier han.

Spilte i seks timer Pokerkamerat Roar Johnsen sier han lenge har synes det har vært synd at poker ikke skulle være lovlig.

- Lovendingen gjør at de som spiller i Norge, omlag 500 000 mennesker, endelig kan praktisere hobbyen sin i mer ordnede former. Vi synes det har vært tullete at det ikke har vært lov fram til nå, sier han.

Fra nå av kan de møtes opp mot ti personer - i privat lag - og spille med et innskudd på 1000 kroner hver.

- Fram til nå har det bare vært hyggelagspoker, men i dag hadde vi tusen kroner buy-in (innskudd), og vi spilte i seks timer. Det var så morsomt, sier Roar Johnsen til Dagbladet.

Han synes lovendringen er et steg i riktig retning.

- Poker er ikke bare tilfeldigheter, det er også kunnskap og ferdigheter. Vi synes det har vært veldig merkelig at det er regulert av lotteriloven.

Det er fortsatt en liten vei å gå, mener Johnsen.

Lik Dagbladet på Facebook

- Dette mykner opp litt, men det er mange som mener at det er litt mer å gå på. Det mener jeg også. Jeg håper det blir anledning til å spille i framtida, slik som i Sverige - der de har noen godt regulerte og kontrollerte casinoer i de største byene, sier han.

- Klubber og på arbeidsplasser Sigurd Eskeland er leder i Pokerforbundet. Han har i lang tid jobbet for lovendringen.

Og hva brukte han dagen på? Lovlig pokerspilling, såklart.

Er det en bra dag?

- Ja, det er flott at det skjer ting på legaliseringsfront. Vi er veldig fornøyd med at det nå er lov til å spille poker i Norge, men vi håper at vi kan få til en bredere legalisering slik at vi kan få spille på klubber og på arbeidsplasser, for eksempel, sier han.

- Dette er et godt steg på veien. Nå kan inntil 10 personer spille i private lag med innsats opp til 1000 kroner. I Framtida kan man kanskje ha turneringer med flere lag. En arena der det kan være enda mer sosialt å spille poker, sier han.

Poker i Norge:

Det er fra 1. januar 2015 lovlig å arrangere pokerlag i private hjem der innskuddet er på maks 1 000 kroner og maks ti personer deltar.

Tidligere har poker vært ulovlig, og  regulert under både lotteriloven og straffeloven.

Da lød loven:

«Poker regnes som et lotteri i Norge og er derfor ikke lovlig. Det betyr at det ikke er lovlig å arrangere pokerklubber eller pokerturneringer der det spilles med innsats». Det vil fortsatt ikke være lov å arrangere pokerklubber- eller turneringer.

Kilde: Kulturdepartementets Ketil Frøland i kommunikasjonsenheten og Lotteri- og stiftelsestilsynet.
 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer