Startet feiringen tidlig

Enrique Peña Nieto det gamle autoritære partiet PRI vant søndagens presidentvalg i Mexico med god margin.

FORNØYD:  Regionalpolitikeren og juristen Enrique Pêna Nieto fra Det institusjonaliserte revolusjonspartiet (PRI) vil mest trolig overta makten i Mexico. Hans parti har allerede startet feiringen til tross for at det endelige resultatet ikke er klart. Foto: Mario Vazquez /  AFP Photo / NTB Scanpix
FORNØYD: Regionalpolitikeren og juristen Enrique Pêna Nieto fra Det institusjonaliserte revolusjonspartiet (PRI) vil mest trolig overta makten i Mexico. Hans parti har allerede startet feiringen til tross for at det endelige resultatet ikke er klart. Foto: Mario Vazquez / AFP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Peña Nieto har fått mellom 37,9 og 38,55 prosent av stemmene, ifølge de første offisielle resultatene fra landets valgkommisjon.

Rivalen Andres Manuel Lopez Obrador fra venstrepartiet PRD har fått mellom 30,9 og 31,86 prosent av stemmene.

På tredjeplass ligger Josefina Vazquez Mota fra det regjerende partiet i Mexico med mellom 25,1 og 26 prosent av stemmene.

Feirer Rundt 80 millioner mexicanere hadde stemmerett i søndagens valg. Nåværende president Felipe Calderón har allerede gratulert Peña Nieto med seieren. Sjefen for Peña Nietos valgkampanje, Luis Videgaray, feiret seieren allerede etter de første valgdagsmålingene kom.

 - Det er en strålende triumf, sa han til TV-kanalen Milenio.

Det er også parlamentsvalg i Mexico, og Videgaray sier han håper PRI vil få flertall i det mexicanske senatet, og kanskje også i kongressen.

Peña Nieto fra det gamle autoritære partiet PRI var på forhånd favoritt til å stikke av med seieren i presidentvalget. Partiet styrte Mexico i over 70 år ved hjelp av valgfusk og korrupsjon og tapte til slutt i 2000.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer