Brannen på Sola

Startet i eldre dieselbil

Politiet frykter fortsatt at parkeringshuset på Sola kan kollapse. - Ubeskrivelig inferno, sier flyplassansatte Endre, som mistet bilen.

- UVIRKELIG: Grytidlig onsdag morgen jobber brannmannskapene fortsatt på spreng etter at en stor brann brøt ut på Sola lufthavn. Endre Lund var på jobb på Sola lufthavn da infernoet brøt ut, og beskriver flammehavet som helt uvirkelig. Video: Trym Mogen og Emilie Rydning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SOLA (Dagbladet): Det knaker i sammenrast betong og metall. Over tolv timer etter at den enorme brannen startet i parkeringshuset på Stavanger lufthavn Sola, er det ennå fare for at brannen kan blusse opp. Likevel er trafikken i gang igjen på flyplassen.

Fem etasjer av parkeringshuset med plass til 3000 biler er rast sammen og varmeutviklingen i det sammenraste materialet er fortsatt enormt.

Det lukter svidd på Sola grytidlig onsdag morgen mens tankbilene fortsatt spruter på med alt de har og den giftige røyken siver ut på plassen like ved terminalen.

- Startet i eldre dieselbil

Vinduene på biler har eksplodert utover, og glass og bøyd metall ligger strødd. Ikke minst er de utbrente bilene synlig langt inn i parkeringshuset.

Flere hundre biler kan ha gått tapt i brannen som startet rundt 15.30 tirsdag ettermiddag og deretter spredte seg i enormt tempo.

- Vi har en formening om at brannen startet i en eldre dieselbil. Det var en far med små barn som hadde bilen som så røyk fra motoren. Plutselig sto det flammer fra den, forteller politiets innsatsleder på Sola, Frode Kleven til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer