SYV MINUTTER: Ståle Solberg fra Øverbygd i Troms hadde knapt gått ut døra før han så elgkviga. Etter syv minutter hadde han skutt sesongens første elg. Foto: Vera Lill Bjørkhaug
SYV MINUTTER: Ståle Solberg fra Øverbygd i Troms hadde knapt gått ut døra før han så elgkviga. Etter syv minutter hadde han skutt sesongens første elg. Foto: Vera Lill BjørkhaugVis mer

Startet jaktsesongen med et smell

Ståle Solberg fra Øverbygd i Troms skjøt sesongens første elg fra trappa hjemme første jaktdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||- Man kan jo ikke akkurat forvente at elgen skal stå klar og vente når man kommer ut døra, men det gjorde altså denne kviga. Med bredsia til, sier Ståle Solberg til Nye Troms.

Syv minutter Da Solberg skulle starte elgjakta på lørdag forrige uke hadde jaktsesongen bare vart i syv minutter for han før han skjøt sin første elg for sesongen. Fra trappa hjemme.

- Ja, du kan godt kalle det en pangstart, sier Solberg til Nye Troms.

Solbergs planer for jaktdagen var å komme seg av gårde opp i skogen, men disse planene ble raskt avbrutt. Til tross for at klokka bare var 05.30 om morgenen kunne Solberg se kviga ganske umiddelbart.

- Jeg så elgen rimelig umiddelbart. Den ble ikke skremt da jeg kom ut, og fikk raskt et håp om at det skulle være mulig å felle den.

Han tok av seg sekken, ladet geværet og brukte litt tid på å avgjøre om det var lyst nok ute. Så skjøt han.

Gode forhold - Jeg var ikke i tvil om at jeg hadde truffet, for jeg hadde godt anlegg og elgen sto med bredsia til. Det var gode forhold, sier han.

Elgen løp et par hundre meter ut i ei myr, og resten av jaktlaget til Solberg kom for å assistere.

- Skuddet hadde gått gjennom begge lungene, så det var i og for seg et perfekt skudd, sier Solberg.

Kona til Solberg forsto svært lite etter at hun mottok et mms- bilde av Solberg og en død elg bare få minutter etter at han hadde gått ut døra. Laget har ikke veid kviga, men Solberg regner med at den veier omkring 160 kilo.

God start på jakta Solberg konkluderer med at det var en god start på sesongens elgjakt, men understreker til avisa at han ikke har forhåpninger om at noen av de resterende dyrene vil være like lett tilgjengelige som den første.

- Nei, noe slikt skal det vel mye til for å få oppleve igjen, sier han.

Du har altså ingen umiddelbare planer om å ha vaktpost fra trappa?

- Jeg vurderer det, men det er nok ikke så lettvint til vanlig, sier han til Dagbladet og ler.

Søndag skjøt jaktlaget til Solberg to elg til. Dermed ligger jaktlaget til Solberg an til en god start på sesongen. Av lagets kvote på seks elg har de allerede skutt tre, og de planlegger å jakte ut uka.

- De ble felt på en mer tradisjonell måte. Vi brukte hundene og satt på post, forteller han til Dagbladet.