Borger Borgenhaug tjener gode penger på eiendom. Foto: Iván Kverme.
 Borger Borgenhaug tjener gode penger på eiendom. Foto: Iván Kverme.Vis mer

Startet med én million - har nå prosjekter for 2,5 milliarder

Det er ingen tvil om at Borger Borgenhaug får pengene til å yngle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - 2015 ble ikke et veldig godt år. Vi hadde blant annet en tvist på en eiendom som gjorde at prosjektet ikke ble gjennomført, sier Borger Borgenhaug til Finansavisen.

Startet med én million

Bondesønnen fra Vestfold startet i 1999 med to tomme hender - eller én million kroner, som man også kan kalle det - og sitter 17 år senere på Bolette Brygge på Tjuvholmen som sjef og eneste aksjonær i Axer Eiendom.

Finansavisen kan fortelle at selskapet i dag har prosjekter for 2,5 milliarder kroner.

Dobling

- Det har vært en dobling de siste to årene, og nå har vi veldig mange boliger som skal legges ut for salg de nærmeste årene, sier Borgenhaug til Finansavisen

Da Skanska i forrige uke kjøpte 14.000 kvadratmeter på Sinsen i Oslo for 360 millioner kroner, var Axer Eiendom selgeren. Ifølge Finansavisen ble Sinsen-tomten kjøpt i 2006 for 175 millioner kroner.

Ønsker å utvide

- Vår visjon er å finne løsninger, og har ikke noe ferdig konsept. Vi tilpasser byggene til tomten, og ikke motsatt. Enkelte aktører har et konsept som skal inn uansett hvordan tomten ser ut, og da ser det ikke alltid så pent ut i etterkant, forteller Borgenhaug.

Frem til nylig konsentrerte Axer Eiendom seg om prosjekter i Stor-Oslo-regionen, men har utvidet både til Drammen og Bergen.

Andre økonominyheter:
Ivar eier 20.000 leiligheter - tjente 3,1 milliarder kroner
Gull har ikke vært så populært på 35 år