- Startet valgkampen for sent

Vant valgkampen, men tapte valget, sa Stoltenberg.

TAPTE: Ap-leder Jens Stoltenberg mener valgkampen var god, men peker på at Ap's nivå var for lavt før valgkampen. Foto:  Cornelius Poppe / NTB scanpix
TAPTE: Ap-leder Jens Stoltenberg mener valgkampen var god, men peker på at Ap's nivå var for lavt før valgkampen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mens Jens Stoltenberg helt til valgdagen sa at det var mulig, om enn vanskelig, å vinne valget og beholde regjeringsmakten, sa han til landsstyremøtet i dag at Ap var langt unna å nå det målet.

Ikke tett løp - Det var ikke en gang et tett løp. Det var ikke bare så vidt det glapp. Vi er ganske langt unna. Det må vi erkjenne, sa Stoltenberg.

Jens Stoltenberg sa i valgkampen at det var mulig å finne fordi mange bestemmer seg de siste dagene og timene får de går til valgurnene.

Før valgkampen Men i dag innrømmet Stoltenberg at de undervurderte forhåndsstemmingen. 750 000 velgere forhåndsstemte ved årets Stortingsvalg. Og de fleste velger parti før valgkampen.

To av tre bestemte seg for partii før valgkampen startet i år, og de fleste valgte et borgerlig parti. Ap gikk inn i valgkampen med et for lavt nivå.
- Det gir den mest intenste delen av valgkampen mindre betydning, sa Stoltenberg.

Ap klarte ikke å mobilisere tidligere venner. En lavere andel av tidligere velgere stemte på Ap denne gangen enn forrige gang.

Alvorlig Han roste partiorganisasjonen for en fantastisk innsats i valgkampen, og understreket at Ap var partiet som gikk mest fram under valgkampen. Men oppgaven med å beholde flertall sammen med SV og Sp ble for stor.

 - I det nye Stortinget er høyresiden sterkere. Vår side er svakere. Det er en alvorlig situasjon, sa Stoltenberg.
Nå tar samarbeidet mellom de rødgrønne en ny karakter. Etter at statsbudsjettet er lagt fram og regjeringen går av, er det faste partnerskapet oppløst.

Ulike partier - Vi er stolte av det vi har fått til med SV og Sp, og vil fortsette å samarbeide, men på en annen måte enn i regjering. Det blir mer rom for at partiene markerer seg som ulike partier, sier Stoltenberg.