Startskudd for Operasjon Dagsverk

Halvparten av alle som er nysmittet av HIV - i alt 14000 hver dag - er ungdom i alderen 15-25 år. Med opplæring og bevisstgjøring kan ungdom hindre en utviklingskrise! Operasjon Dagsverk feirer og markerer initiativet med kampanjeåpning i dag. Dagbladet.no er tilstede på åpningen, og kommer tilbake med mer om årets prosjekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I år setter norsk ungdom og ungdom fra Sør-Afrika, Zimbabwe, Nicaragua og Bolivia den globale HIV/AIDS-epidemien på dagsordenen. Ved hjelp av åpenhet og holdningsskapende arbeid tar de opp kampen mot det største utviklingsproblemet verden har sett.

Operasjon Dagsverk feirer og markerer initiativet med kampanjeåpning i dag.

- En ung gutt fra Sør-Afrika forteller sin historie.

- En kjent norsk statsråd legges ut for auksjon på Internett.

- Vegard Hole, leder for Operasjon Dagsverk, informerer om årets prosjekter og problematikk.

OD gjennom 36 år

For 36 år siden entret Tore Linné Eriksen talerstolen på landsmøtet til Noregs Gymnasiastsamband (NGS). Han la fram et forslag om at NGS ikke skulle nøye seg med å kjempe for rettighetene til norske skoleelever. De burde vise solidaritet med ungdom rundt i verden som ikke hadde skoletilbud.

Landsmøtet i 1964 bestemte at man skulle arrangere solidaritetsaksjonen Operasjon Dagsverk.

Dette var starten på 36 år med solidaritet og engasjement.

115 000 skoleelever går ut hvert år og arbeider gratis for at unge i U-land skal få den samme retten til utdanning som i vårt eget land.

Nyttige lenker:

www.kunnskapsnettet.no

www.od.no