<strong>TOGULYKKE:</strong> Her jobber brannmenn i togruinene. &nbsp; (Massimo Mazzilli via AP)
TOGULYKKE: Her jobber brannmenn i togruinene.   (Massimo Mazzilli via AP) Vis mer

Stasjonsmester etter togulykken i Italia: - Alle skylder på meg

Han tar på seg deler av skylden, men sier han ikke er den eneste som gjorde feil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En stasjonsmester har tatt på seg deler av skylden for at to tog frontkolliderte i Puglia sør i Italia tirsdag. Minst 23 personer omkom.

- Jeg er den som sendte toget ut fra stasjonen. Togene var litt sent ute, så det var litt forvirring, sier leder ved togstasjonen i Andria, Vito Piccarreta, til den italienske avisa La Stampa.

- Alle skylder på meg, men jeg er ikke den eneste som har gjort feil. Jeg er også et offer, legger han til.

Ulykken skjedde på en rett ettsporsstrekning ved 11.30-tiden tirsdag. Togene braste inn i hverandre i stor fart. Alle de omkomne satt i de to fremste vognene i togsettene, som besto av fire vogner hver.

Jernbanepolitiet og fagforeningsledere mener ulykken skyldes menneskelig svikt. Ettsporsstrekningen mangler et automatisk varslingssystem som sier fra om to tog er i nærheten av hverandre.

I stedet er varslingssystemet avhengig av stasjonsmestere som ringer hverandre for å opplyse om avgående tog.

Ubekreftede meldinger i italienske medier sier en en av de såkalte svarte boksene fra ett av de to ulykkestogene er funnet.

Det kan gi en forklaring på om den tredje verste togulykken i Italia i nyere tid skyldes menneskelige eller tekniske feil.

Det har ennå ikke kommet nøyaktig fart de to togene hadde i kollisjonsøyeblikket, men den er anslått til 80-90 kilometer i timen.

Strekningen mellom Andria og Corbato er 17 kilomenter, og tog i normalfart bruker nøyaktig 10 minutter. Det gir en gjennomsnittsfart på 102 kilometer i timen.

(NTB / Dagbladet)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer