Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stat-kirke

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Kirkerådet har nedsatt en kommisjon til å vurdere forholdet mellom kirke og stat. Det er i samsvar med regjeringens prinsipielle holdning: Kirkens egne organer skal ta seg av dette. Staten selv skal holde seg musestille. Saken begraves i tre år mens Kirkerådets kommisjon utreder og utreder. Dette er strutsepolitikk.
  • Nå er det heller ikke noe heroisk og prinsipielt over Arbeiderpartiets holdning i stat- kirke-spørsmålet. Partiet vil ha en statskirke for å holde kirkens prelater i ørene. Kirkens dør skal være vid og høy, og det skal være plass for alle, kvinner og menn, homofile og heterofile samboere. Slik opprettholdes statens religionsvesen som en seremonimester ved dåp, konfirmasjon, bryllup og begravelse. For øvrig står de store kirkelokalene tomme, kirketjenerne fyrer for kråka og en håndfull menighetslemmer. Tenk om en regjering som kaller seg liberal hadde tatt et oppgjør med dette.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!