- Stat og kommune har ødelagt renholdsbransjen

- Dumper lønningene, sier LO-forbund.

VIL BØTELEGGE: - Det offentlige handler med selskaper som driver med svart arbeid og sosial dumping. Det offentlige følger ikke sitt eget regelverk og det offentlige er fornøyd så lenge de får tjenestene billigst mulig, sier leder i Norsk Arbeidsmandsforbund, Erna Hagensen, som organiserer en rekke av renholderne. Illustrasjonsfoto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET
VIL BØTELEGGE: - Det offentlige handler med selskaper som driver med svart arbeid og sosial dumping. Det offentlige følger ikke sitt eget regelverk og det offentlige er fornøyd så lenge de får tjenestene billigst mulig, sier leder i Norsk Arbeidsmandsforbund, Erna Hagensen, som organiserer en rekke av renholderne. Illustrasjonsfoto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Dette har vi påpekt i mange år. Det offentlige handler med selskaper som dumper lønningene. Det offentlige følger ikke sitt eget regelverk og det offentlige er fornøyd så lenge de får tjenestene billigst mulig, sier leder i Norsk Arbeidsmandsforbund, Erna Hagensen, som organiserer en rekke av renholderne.

I dag kunne Dagbladet avsløre at at renholdsselskaper som har oppdrag i det offentlige betaler de ansatte langt under tarifflønn - helt ned til 104,25 kroner i timen.

Dette er langt under tariffbestemt minstelønn, som er 148,56 kroner i timen.

Vasker for toppene En rekke lønnsslipper og arbeidskontrakter Dagbladet har fått tilgang til viser at renholdere hos Helse- og sosialombudet i Oslo, Utlendingsnemnda, Norges Vassdrags- og energidirektorat og Oslo kommune får for lite lønn.

Renholderne er ansatt i Royal Renhold og Adecco, som er innleid av de ulike offentlige kontorene.

- Stat og kommune har ødelagt denne bransjen ved å kjøpe tjenester så billig at det ikke er mulig å betale tarifflønn, sier Hagensen.

Vil bøtelegge stat og kommune Forbundslederen vil nå ha et kontrollsystem som gjør at innkjøperne av renholdstjenester blir bedre kontrollert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer