- Staten ba Kjøll sende regningen til Røkke

Det var Næringsdepartementet som sa at Berit Kjøll skulle sende regninga fra Geelmuyden Kiese (GK) til Kjell Inge Røkke og Aker. Berit Kjøll advarte mot dette.

ADVARTE: Berit Kjøll advarte deparmentet da de ville at regninga fra Geelmuyden Kiese skulle sendes til Aker Holdning.
Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX
ADVARTE: Berit Kjøll advarte deparmentet da de ville at regninga fra Geelmuyden Kiese skulle sendes til Aker Holdning. Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no) Hans Geelmuyden i GK forteller til Dagbladet at Berit Kjøll og den svenske styrerepresentanten Dan-Åke Enstedt advarte i et møte med eierskapsavdelinga i Nærings- og handelsdepartementet (NHD) om at regninga på 740.000 kroner skulle sendes til Aker Holding.

Departementet har nå lagt lokk på saken om den omstridte regninga, som kom som et resultat av at Berit Kjøll trengte PR-hjelp da den såkalte Aker-saken eksploderte.

Regninga ble etter hvert sendt til Aker ASA, som ikke ville betale og sendte den tilbake til Berit Kjøll. Hun tok i sin tur kontakt med departementets eierskapsavdeling, som var hennes oppdragsgiver som styrerepresentant i Aker Holdning ASA, men heller ikke departementet har ønsket å betale den store regningen fra Geelmuyden Kiese.

Dagens Næringsliv skrev sist lørdag at statsråd Sylvia Brustad og NHD skjuler sin egen rolle i saken om den omstridte regningen, og at de har hemmeligstemplet alle dokumenter i sakens anledning. Hans Geelmeyden i GK sier at selskapet deltok i flere samordningsmøter med departementet i tida krangelen rundt Aker Solution, Aker Holding og staten raste,

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer