Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Staten ba Kjøll sende regningen til Røkke

Det var Næringsdepartementet som sa at Berit Kjøll skulle sende regninga fra Geelmuyden Kiese (GK) til Kjell Inge Røkke og Aker. Berit Kjøll advarte mot dette.

ADVARTE: Berit Kjøll advarte deparmentet da de ville at regninga fra Geelmuyden Kiese skulle sendes til Aker Holdning.
Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX
ADVARTE: Berit Kjøll advarte deparmentet da de ville at regninga fra Geelmuyden Kiese skulle sendes til Aker Holdning. Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no) Hans Geelmuyden i GK forteller til Dagbladet at Berit Kjøll og den svenske styrerepresentanten Dan-Åke Enstedt advarte i et møte med eierskapsavdelinga i Nærings- og handelsdepartementet (NHD) om at regninga på 740.000 kroner skulle sendes til Aker Holding.

Departementet har nå lagt lokk på saken om den omstridte regninga, som kom som et resultat av at Berit Kjøll trengte PR-hjelp da den såkalte Aker-saken eksploderte.

Regninga ble etter hvert sendt til Aker ASA, som ikke ville betale og sendte den tilbake til Berit Kjøll. Hun tok i sin tur kontakt med departementets eierskapsavdeling, som var hennes oppdragsgiver som styrerepresentant i Aker Holdning ASA, men heller ikke departementet har ønsket å betale den store regningen fra Geelmuyden Kiese.

Dagens Næringsliv skrev sist lørdag at statsråd Sylvia Brustad og NHD skjuler sin egen rolle i saken om den omstridte regningen, og at de har hemmeligstemplet alle dokumenter i sakens anledning. Hans Geelmeyden i GK sier at selskapet deltok i flere samordningsmøter med departementet i tida krangelen rundt Aker Solution, Aker Holding og staten raste,

Den massive regningen fra GK er ennå ikke betalt, men Hans Geelmeyden sier til Dagbladet at selskapet er innstilt på avvente prosessen rundt regningen, og at saken «får ta den tida den tar».

— Jeg håper det er grundigheten som gjør at dette strekker sånn ut i tid. Men jeg må legge til at heldigvis er de fleste av våre oppdragsgivere flinkere til å betale regninger enn hva tilfellet er i denne saken, sier Hans Geelmeyden til dagbladet.no

Ofret Kjøll

Hans Geelmuyden sier at denne saken er svært vanskelig for Berit Kjøll. Hun har jo flere styreoppdrag for NHD, og derfor er litt låst i diskusjonen med departementet om hvem som skal betale regningen.

— Berit Kjøll tok opp med departementet både spørsmålet om juridisk hjelp og informasjonshjelp. Departementet sa OK til juridisk hjelp, men sa samtidig at de ikke hadde ressurser til informasjonsbistand. Det er imidlertid uklart for oss om dette handlet om at Berit Kjøll skulle få hjelp fra departementets interne informasjonsavdeling eller ikke, sier Hans Geelmuyden til Dagbladet.

— På sett og vis virker det på oss som om departementet nå ofrer Berit Kjøll. Hun og departementet har jobbet masse sammen de siste 10 åra, og nå skal alt plutselig være så formelt. Jeg vil også legge til at vi som utførte PR-oppdraget er kommet mellom barken og veden, sier Geelmuyden.

Diskusjon

Berit Kjøll var i går ikke tilgjengelig for kommentar. Hun har valgt å ikke delta i en offentlig debatt om hva som ble sagt, hva som ble gjort og hvem som skal betale regningene i kjølvannet av den offentlige «Aker-saken».

- Berit Kjøll mente det ikke var riktig at denne regningen ble sendt til Kjell Inge Røkke og Aker, men her var det departementets eierskapsavdeling som presset på, sier Hans Geelmeyden til Dagbladet.

Det er helt taust i departementet om PR-regningen til Berit Kjøll  fra GK på hele 740.000 kroner.
Dagbladet tok i går kontakt med pressevakta i departementet, men fikk ikke akkurat hjelp til å få svar på de mange spørsmål som finnes omkring denne saken. Nettredaktør Sandra Clark i Handels- og næringsdepartementet sier til Dagbladet at svaret på alle spørsmål omkring denne regningen er «ingen kommentar».

— Det er en prosess på gang, og ingen kan si noe om prosessen eller når prosessen er over, sier en heller tverr Sandra Clarke til Dagbladet.

Hans Geelmuyden i Geelmuyden Kiese derimot sier til Dagbladet at han håper noe skjer i saken i løpet av inneværende uke. Dagbladet forsøkte også å kontakte Mette Wikborg i departementets eierskapsavdeling, men fikk til svar at hun er på ferie.
Fungerende kommunikasjonsjef Christian Grotnes Halvorsen tok også kontakt med Dagbladet i går, men ville ikke kommentere saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling